Voormalig pastoor en deken in Diest Alfons Selleslagh overleden op 87-jarige leeftijd

Foto: Felix Van Meerbergen

Op dinsdag 22 november overleed in WZC Hof van Arenberg in Duffel priester Alfons Selleslagh op 87-jarige leeftijd. Hij was een tijdje pastoor en deken in Diest eind jaren tachtig. Huidig priester van Diest Felix Van Meerbergen deelde het nieuws op zijn sociale media.

Selleslagh werd geboren in Mechelen op 8 april 1935 en werd priester gewijd op 8 juli 1962.

Als jonge priester werd hij benoemd als parochievicaris in Duffel (Sint-Martinus: 1962-1978). In die periode was hij ook kort godsdienstleraar aan de plaatselijke Gemeentelijke Technische School (1965-1967).

In 1978 werd hij pastoor benoemd in Duffel (Sint-Martinus) en in 1988 in Diest (Sint-Sulpitius en Sint-Dionysius) waar hij ook deken was.

In 1992 verhuisde hij naar Mechelen waar hij actief was in meerdere parochies en ook deken was.

In 2010 ging Alfons met pensioen.

“Alfons groeide op in een gezin van acht kinderen. Hij mocht als priester vele jaren werken in zijn geboortestad, zowel in de kathedraal als in zijn geliefde Hanswijk-basiliek. Hij groeide uit tot een volkse en vriendelijke parochiepriester. Hij stond de armen en de zieken bij, ook aan hun sterfbed. De zorg voor de lijdende en stervende mens liet hem niet los. Bij zijn huis- en ziekenbezoeken hielp hij mensen door hen het beeld mee te geven dat de zon schijnt achter de wolken van hun verdriet”, schrijft Van Meerbergen op zijn Facebookpagina.

Hij wordt begraven op zaterdag 26 november in de Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek in Mechelen om 10 uur.

In de Sint-Sulpitius kerk in Diest wordt hij herdacht op zondag 4 december.

Lees meer over