Voor derde keer strijken dj's van vervlogen dancings neer in Diest: "Vrouwen vielen destijds op platenspelers"

Oldskool

Op 20 april staan er in Diest al voor de derde keer een aantal dj’s, die in de jaren 90 het mooie weer maakten in de vele dancings van toen, op het podium. Onder de noemer Oldskool organiseert Ben Mouling (48) uit Kessel-Lo nu al even dergelijke retrofeestjes. “Het nachtleven toen was intens, als ik met mensen praat over die periode zie je de fonkels in hun ogen. Met Oldskool willen we die periode ietwat doen herleven. Alle genres komen aan bod, van new-wave tot disco.”

“Mensen zijn vandaag de dag verwend maar veel mogelijkheden om te feesten als 40- of 50-jarige heb je niet. Vandaag is het vaak zo dat mensen dan maar iets gaan drinken met vrienden en daarna in de nachtwinkel wat drank halen. Met ons initiatief willen we daar verandering in brengen en we willen met onze events zo dicht mogelijk aanleunen bij de sfeer van toen”, zegt Mouling die in een vorig leven modellenwerk deed, VJ was voor TMF en ook in en band zat. “Ik ontdekte dancings pas een jaar of vijf geleden en het leek met wel iets om daar nieuw leven in te blazen.”

Liefde voor muziek met paplepel meegekregen

De ambiancemakers van dienst op 20 april zijn Wim (Alcazar) , de Polle (Comix), Jimmy Goldschmitz (Outline)en Kenny de Jong die de gewezen discotheek James vertegenwoordigd en al 45 jaar actief is als dj. “Het was één van de grootste discotheken in ons land en die was bekend en berucht. Elk weekend waren er erotische shows zowel voor mannen als voor vrouwen en die laatsten waren erger dan de mannen want ze gingen ook uit de kleren. Er viel er zelfs eentje op de platendraaiers toen ze op de discobar ging staan. Wekelijks werd ik getrakteerd op champagne, op een avond zelfs eens achttien flessen aan 2500 Belgische frank het stuk. Die tijden waren onbeschrijflijk als discotheek dj  en ik ben blij dat ik de hoogdagen van de dancings mocht beleven in de regio”, vertelt Kenny die, als dj, zowat alle genres speelt.  

“Dat gaat van oude hits tot nieuwe en van disco tot house. Wat voor mij telt is ambiance in de keet brengen. Mijn grootouders hadden een café en ook mijn ouders hielden café, mijn wieg stond als het ware boven op de jukebox, de liefde voor muziek werd mij met de paplepel gevoed. Op een bepaald moment moest ik het voorprogramma spelen van Jo Met De Banjo maar die was ziek en kon die avond niet draaien. Ik had een bakje mee met zo’n 100 platen erin en er was 2 à 3000 man aanwezig. Ik heb dan toch maar mijn plan getrokken en van het ene kwam het andere. Door deze Oldskool feestjes te spelen, herbeleef ik een beetje mijn eigen jeugd en dat is heel fijn. Ik denk dat ik een beetje de Mick Jagger van de dj’s ben, wellicht val ik ooit dood achter mijn discobar”, besluit Kenny.

Oldskool Party Classics, Back to The Clubs gaat door op 20 april  en meer informatie vind je op www.oldskoolbelgium.be

 

 

 

Kenny
Kenny beleefde destijds hoogdagen in The James