VIDEO: Uitbaatster krijgt voor vierde keer inbrekers over de vloer

inbraak

Kelly Neskens (43) uit Diest zit met de handen in het haar, al voor de vierde keer in twee maanden tijd werd haar accessoirezaak Kelly’s Perfect Sale and More in de Ketelstraat in Diest bezocht door inbrekers.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Kelly begon de zaak drie jaar geleden en specialiseert er zich in zaken die vooral verzamelaars trekt. Ze zet er, onder andere, Disney gadgets, horroritems en zaken voor metalliefhebbers te koop, maar ook speciale dranken en bieren.

Twee jaar geleden verhuisde ze haar zaak van de Botermarkt naar de Ketelstraat maar sinds twee maanden kampt ze daar met inbrekers. Eerder gingen onbekenden al aan de haal met, onder andere, zippo’s, dartspijlen en flessen sterke drank en ook nu kreeg ze weer dieven over de vloer.

“Op woensdag 6 december rond 2.40 uur zijn ze hier weer binnengekomen, een jongeman met handschoenen aan. Gelukkig hadden we deze keer camera’s geïnstalleerd en konden we alles filmen. Je ziet hoe hij de deur inbeukt en zich naar de kassa begeeft. Hij was, al bij al, zo’n 40 seconden binnen. De eerste twee inbraken konden de dieven verdwijnen met meer dan 10.000 euro. De twee andere keren konden buren alarm slaan en gingen ze aan de haal met veel minder. Het probleem is vooral de deur die echt niet in orde is. Omdat het pand beschermd is, mag je er niet om het even welke deur installeren of zelfs een speciaal beveiligingsslot op installeren.”

Volgens de uitbaatster kwam de politie langs en keken de agenten naar de beelden van de beveiligingscamera’s.

“Ze vertelden ons dat sporenonderzoek zinloos is omdat de man handschoenen droeg. Ze gaan nu wel een preventie-adviseur sturen om te kijken hoe we ons beter kunnen beveiligen”, besluit Kelly.

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over