Tv-kok Sofie Dumont opent nieuw seizoen van De Smaakhal

dumont

Tv-kok Sofie Dumont opent het tweede seizoen van De Smaakhal in de historische Lakenhalle in Diest op zondag 15 oktober. Meer dan vijftien lokale producenten verkopen er die dag hun producten op de foodmarkt die zes keer zal worden georganiseerd.

Er worden onder andere groenten, fruit, brood, wijn, kazen en kruiden aangeboden.

“Na het overdonderende succes van vorig jaar hernemen we met volle goesting de Smaakhal,” vertelt schepen van Toerisme Geert Cluckers (DDS).

Schepen van Lokale Economie Maurits Vande Reyde (Open Diest) vult aan: “"De Smaakhal is in korte tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde. Dat toont aan hoe Diestenaren en bezoekers lokale producten op prijs stellen. We hebben in onze regio een grote variëteit van culinaire toppers. De Smaakhal is daarvoor de ideale etalage geworden."

Voor elke editie wordt ook een vers klaargemaakt proevertje aangeboden en voor de eerste editie gaat tv-kok Sofie Dumont aan de slag met verse ingrediënten uit De Smaakhal en maakt ze voor 200 bezoekers een lokaal proevertje. “Vanaf 15 uur ben je welkom om de chef te ontmoeten en een proevertje op de kop te tikken.”

Op zondag 19 november en zondag 17 december staan de volgende edities al gepland, de overige data worden later bekendgemaakt.

Meer informatie vind je op https://visitdiest.be/nl/aanbod/de-smaakhal-overdekte-foodmarkt

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over