Supermercado brengt drie dagen lang zuiderse sfeer naar Diest

Supermercado

Ook dit jaar dompelt het gratis stadsfestival Supermercado Diest onder in zuiderse sferen. De initiatiefnemers zorgen voor 3 dagen feest in de stad, inclusief een familiedag.

Van vrijdag 16 tot zondag 18 juni waaien Ibiza vibes door de kleurrijk versierde winkelstraten met live muziek, dj-sets, eetstandjes, straattheater en animatie.

“Supermercado is één van die unieke tradities in Diest waar we trots op mogen zijn, opgezet met vrijwilligers van Supermercado, onze lokale winkels en de stad Diest,” zegt schepen van Lokale economie, Maurits Vande Reyde (Open Diest). “Het toont hoe samenwerking loont in onze stad en randgemeenten.”

Handelaars houden tijdens het festival hun deuren ook langer open en sluiten pas om 20 uur. Ook zondag kan je in de stad shoppen van 13 toto 18 uur.

“Relaxen doe je in de Calle del Mercado (Cornelisgang), genieten in de Passeig de Mercado (Winkelwandelzone) of op de feria Ibiza (parking Hasseltsestraat)”, vult mede-organisator Koen Verbeeck aan.

Live bands zorgen vrijdag voor een zwoele afterwork op de Playa Mercado (Grote Markt) en Los Demonios de la Cumbia en Dj Bobalicious maken het feest compleet.

Zaterdag wordt er gedanst op de tunes van dj’s als Partyshakerz, Delafino en Dave Lambert. Overdag kan je op de Playa Mercado (Grote Markt) komen hangen en genieten van food & drinks.

Zondagnamiddag is het familietijd tijdens de Mercado Familia.

Meer informatie vind je op www.supermercado.be.

Lees meer over