Sfeer van dancings doen herleven: “Wat in Zillion gebeurde is niets vergeleken met James"

dj's

In de Dancehall in Diest brengen dj’s de sfeer van weleer terug naar de stad op zaterdag 22 april onder de noemer Oldskool Classics Diest , zeg maar de tijd waarin lokale discotheken als De Ster, James en de Viertap hoge toppen scheerden. “De tijd dat er in elk dorp wel een dancing was waar je je eerste slow danste en waar je de eerste keer de wereld zag duizelen als je in je bed belandde”, zegt initiatiefnemer Ben Mouling.

Al vier jaar lang laat Mouling op verschillende locaties de tijd van toen herleven en wil hij de geschiedenis van het uitgaansleven nieuw leven inblazen. De zogenaamde Oldskool Classics party organiseert hij op verschillende plaatsen, zo is de editie op 4 maart in Leuven bijvoorbeeld al uitverkocht maar op andere locaties zijn er nog wel tickets beschikbaar, zo ook voor het event in Diest op 22 april.

“Rillaar was vroeger zowat het dancingdorp in België. We willen nu die tijd laten herleven. We brengen de deejays, de muziek én de klanten van toen terug samen”, legt Mouling het initiatief uit.

Achter de draaitafel staan die avond Rudy Mattheus van de Sound, Eddy Goris van de Viertap en Kenny De Jongh die het feestje jarenlang bouwde in de Ster en de James.

“Ik ben al ruim 40 jaar als dj aan de slag en ik sta al 35 jaar achter de discobar in discotheken en ik doe dit nog altijd met hart en ziel, ik ben ook altijd een discotheek dj geweest. Natuurlijk heb ik de scene zien veranderen maar ik merk dat er duidelijk een vraag is naar de sfeer van vroeger en die gaan we nu dus doen herleven. De danscultuur in de jaren 90 was dan ook top”, zegt Kenny die zelf duizenden lp’s en cd’s heeft. “Als ik voor elke plaat of cd een euro zou krijgen, kan ik een Porsche kopen.”

Dat hij al die jaren aan de bak kon blijven heeft volgens de dj te maken met het feit dat hij zijn eigen smaak aan de kant kon en kan schuiven. “Natuurlijk speel ik veel nummers die ik zelf niet top vind, ik heb zowat elk genre zien passeren en speel elk nummer met evenveel liefde en passie. Het feit dat ik alle genres draai is net mijn sterkte, je draait muziek om het publiek te amuseren, niet jezelf.Ik moet eigenlijk een beetje lachen met het verhaal van de Zillion want de zaken die ik in de James zag moesten niet onderdoen, als je weet dat het de thuishaven was van pornoregisseur Eddy Lipstick weet je wel waar ik het over heb”, vertelt de dj lachend.

De avond begint op 22 april al om 20 uur en tickets kan je kopen via www.tiqs.com/oldskoolbelgium

dj kenny
DJ Kenny is ruim 40 jaar bezig en zag zaken gebeuren in de James waar de Zillion niet aan kan tillen