Ruil eens een boek, het kan voortaan in Diest

Boekenruilkoffer

Diest heeft voortaan twee boekenruilkoffers die Madeleine en Moris werden gedoopt. Bedoeling is dat mensen er boeken kunnen ruilen. De ene koffer bevat werken voor volwassenen, de andere is gevuld met kinderboeken.

De koffers staan in café ’t Stamineeke in Webbekom en  uitbaatster Maaike Van den dries werkte voor het initiatief samen met DiestCurieus.

“‘Met DiestCurieus gaan we op zoek  naar hippe en originele activiteiten. Via cultuur brengen we mensen graag samen waarin onze basiswaarden (solidariteit, gelijkheid en duurzaamheid) steeds centraal staan. Boeken een nieuw leven geven is teen perfect voorbeeld van duurzaamheid en delen. Het is een direct signaal tegen de wegwerpcultuur”, vertellen Inge Dierickx en Carina Jankowski.

Lees verder onder de foto.

Ruilkoffer
In de ruilkoffers vind je zowel kinderboeken als werken voor volwassenen

Sociale en ontspannende rol

Voor Maaike vervullen de boekenruilkoffers ook een sociale en ontspannende rol. “Onze dagen zijn vaak zodanig gevuld dat we soms onszelf en de schoonheid van de wereld rondom ons uit het oog verliezen.  Door te lezen kan je heel even vluchten uit die drukte en geraak je verzeild in een onbekend avontuur. De boekenruilkoffers, die een laagdrempelige manier zijn om aan te zetten tot lezen, lenen zich hier perfect toe.”

Ruilkoffer

Lees meer over