Regisseur tijdelijke invulling courtines citadel gezocht

19 januari 2023 | 09u52 | Gepost door dvdg.media@tel…
Courtines citadel Diest
De stad Diest zoekt naarstig naar een regisseur die actief verenigingen en lokale ondernemers aanspreekt die van de courtines gebruik willen maken.

Het stadsbestuur van Diest gaf het startschot voor de herbestemming van de citadel. Een deel van de courtines – de karakteristieke, beschermde ruimtes rond het monumentale paradeplein – wordt gerestaureerd. Zij zullen dienst doen voor een toeristisch onthaalpunt, een gemoderniseerd paramuseum en de Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst. “Tegelijk willen we met de stad ook de courtines die in deze fase nog niet gerestaureerd worden ten volle benutten”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Bart Stals. “Het zal de taak zijn van de regisseur om op zoek te gaan naar geïnteresseerde tijdelijke gebruikers.”

Doelgroepen 

De stad mikt voor deze invulling op een bruisende mix van verenigingen en ondernemers, met een oog op een duurzame, circulaire werking. In totaal is er maar liefst 5.000 m² aan ruimte beschikbaar voor een periode van minimaal 3 jaar. Het stadsbestuur wil zo ruimte bieden aan verenigingen en ondernemerschap stimuleren. Op lange termijn moet de citadel herbestemd worden tot een nieuw stadsdeel, met een gebalanceerde mix aan stedelijke en private functies.

Praktisch

De voorstellen van geïnteresseerde kandidaten voor de regisseursfunctie moeten uiterlijk woensdag 8 maart 2023 om 14 uur worden ingediend via vastgoed@diest.be.

Om de regisseur aan te stellen, publiceert de stad een concessie van diensten. De selectieleidraad, die alle informatie bevat, kan je raadplegen op www.diest.be/herbestemmingcitadel.

Ook wie interesse heeft om een tijdelijke ruimte te huren, kan dat laten weten via vastgoed@diest.be.

Lees meer over