Oppositie hoopt op 400 meter atletiekpiste nu project on hold werd gezet, schepen zegt geen ja maar ook geen neen

Foto: Vladislav Vasnetsov (Pexels.com)/Pixabay

De bouwplannen voor het Sportpark Warande in Diest worden tijdelijk on hold gezet en de modaliteiten voor de atletiekpiste herbekeken. Dat melden de N-VA en Vooruit oppositiepartijen die beiden blij zijn met de evolutie en hopen dat de origineel voorziene atletiekpiste van 200 meter er dan toch één zal worden van 400 meter. Schepen van Sport Rick Brans (Open Diest) nuanceert het verhaal.

N-VA diende eerder een motie in om de plannen te wijzigen en alsnog een 400 meterpiste te voorzien maar die werd door de meerderheid verworpen. “We zijn het ondertussen wel gewoon dat onze voorstellen van tafel worden geveegd. Een maand later trekt het stadsbestuur haar plannen in, specifiek om de modaliteiten van de atletiekpiste te wijzigen. Ze hebben onze motie dan wel afgekeurd, ze hebben ze wel goed gelezen”, zegt N-VA fractieleider Frederic Boone.

Ook bij Vooruit zijn ze blij met het feit dat de plannen herbekeken zouden worden. “Gaat het stadsbestuur dan toch eens écht durven? Wij hopen alvast van wel want dat is waar onze Diestse sporters recht op hebben”, zegt voorzitster Carina Jankowski.

Ook Boone heeft hoop: “Al blijft het afwachten hoe de definitieve plannen er zullen uitzien. We blijven ons ook afvragen wat er zal gebeuren met het clubhuis van de tennisvereniging. We vragen nogmaals aan het stadsbestuur om eerst uitgebreid in overleg te gaan met de sportverenigingen alvorens plannen te maken.

Minimum vragen maar meer is mogelijk

Volgens schepen Brans werd de procedure in eerste instantie gestopt omdat een aantal aanvullingen en aanpassingen op de projectdefinitie te laat werden gepubliceerd door een technische fout. “Dat gebeurt tegenwoordig online en daar liep het fout. In september komt er nu een doorstart.”

Over de aanleg van een 400 meter piste is geen zekerheid, zo gaat Brans verder. “De mogelijkheid bestaat maar er is hierover geen zekerheid. Wij vragen een minimumprogramma maar ik sluit niet uit dat het meer kan worden. We moeten kijken hoe de gesprekken zullen verlopen en hoe de markt zal reageren. We hebben ook al met meerdere sportclubs overlegt en er volgen er nog in augustus. Ook met de atletiekclub volgen er nog gesprekken.”

Lees meer over