Oldskool Classics haalt nu ook new wave dj's naar het feest, wij mogen tien duo-tickets weggeven

old skool

Het wordt intussen langzaam maar zeker een vaste waarde, de zogenaamde Oldskool fuiven waarbij dj’s van weleer nog eens gas geven en de tijd van weleer doen herleven. Initiatiefnemer Ben Mouling organiseerde al meerdere van dergelijke events en keert nu voor een tweede keer naar Diest terug. Daar geven dj’s van weleer het beste van zichzelf maar ook dj Wild Honey is van de partij en mag, samen met anderen, in één zaal de new wave periode doen herleven.

Denk Front 242, Neon Judgement, Sisters of Mercy en andere New Wave bands die destijds razend populair waren, ze mogen allemaal nog een keertje van zolder en zullen op 9 december zorgen voor een zwart feestje, in twee andere zalen herleven de jaren van de dancings van weleer die in de regio razend populair waren, denk maar aan De Viertap of De Ster waar ze destijds zeer goed wisten wat feesten was, die tijden herleven nu dus even in Diest met de dj’s van weleer.

Feestje in drie zalen

Op 9 december wordt er gefeest in drie zalen, eentje zal dus baden in een gotische sfeer want daar herleven de hoogdagen van de new wave. “Dat genre is nooit helemaal weggeweest en was ook de inspiratiebron voor andere genres zoals de New Beat. Het is gewoon de beste muziek ooit en ik ben blij dat het genre nu ook zijn plaats krijgt binnen het Oldskool verhaal”, zegt Filip Poffé, AKA dj Wild Honey die jaarlijks de Stadsfeestzaal in Aarschot doet vollopen met zijn muziek.

“New Wave is nog altijd cool, wordt nog altijd op meerdere plaatsen grijs gedraaid en zorgt telkens weer voor volle dansvloeren. In Duitsland is het genre nog altijd razend populair en ook nieuwe nummers belanden er nog steeds in de hitlijsten”, zegt Poffé die alvast alle classics van het genre mee brengt naar Diest en dat zijn compleet andere platen dan diegene die dj Kenny De Jong in zijn platenbak stopt.

Lees verder onder de foto. 

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
wild honey
Dj Wild Honey mag de new wave doen herleven in Diest

Wieg stond boven jukebox

Zelf is Kenny al sinds jaar en dag dj, hij draait al ruim 35 jaar plaatjes in de regio. 

"Ìk beleefde nog de hoogdagen van de dancings in de regio. Ik speel zowat alle genres, alleen geen oldies. Wat voor mij telt is ambiance in de keet brengen. Mijn grootouders hadden een café en ook mijn ouders hielden café, mijn wieg stond als het ware boven op de jukebox, de liefde voor muziek werd mij met de paplepel gevoed. Op een bepaald moment moest ik het voorprogramma spelen van Jo Met De Banjo maar die was ziek en kon die avond niet draaien. Ik had een bakje mee met zo’n 100 platen erin en er was 2 à 3000 man aanwezig. Ik heb dan toch maar mijn plan getrokken en van het ene kwam het andere. Door deze Oldskool feestjes te spelen, herbeleef ik een beetje mijn eigen jeugd en dat is heel fijn. Ik denk dat ik een beetje de Mick Jagger van de dj’s ben, wellicht val ik ooit dood achter mijn discobar”, vertelt Kenny.

Naast Kenny en Wild Honey staan die avond ook Bart Reeves, Vinno Ricci @Ckinton, Rudy-Edy, Jimmy Goldschmitz, Suun, Gert Corvers en Lukke op de affiche.

Wij mogen alvast 10 x 2 duotickets weggeven voor het feestje op 9 december in Diest. Download onze app (Hageland Actueel), stuur ons een printscreen en vertel ons welke plaat de dj’s zeker in hun koffer moeten steken en waarom. Stuur alles door naar dirk.desmet@icloud.com en dit voor 30 november middernacht.

Oldskool Classics Hageland gaat door op 9 december in de Dancehall in de Nijverheidslaan 18 in Diest. Meer info en tickets vind je op https://oldskoolbelgium.be/