Nieuwbouwwerken AZ Diest gaan van start

ziekenhuis Diest1
Op 20 september gaan de langverwachte werken voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Diest van start. Een dag eerder gaf Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke de eerste spadesteek. Verwacht wordt dat AZ Diest in september 2024 in de nieuwbouw kan inhuizen.

Momenteel bestaat het ziekenhuis van Diest uit twee verspreide campussen. De eengemaakte campus waarbij in de eerste fase de nieuwbouw via een loopburg zal verbonden worden met de huidige campus Statiestraat, zorgt ervoor dat alle diensten van het ziekenhuis gecentraliseerd worden in een groene omgeving aan de Demer, dichtbij de stad. Een locatie die bijdraagt aan het welbevinden van de patiënt en het herstel bevorderd.

“Met een nieuwbouw die focust op de zorg voor moeder en kind, en de ouder wordende patiënt, wordt ons zorgaanbod volledig afgestemd op de noden van de bevolking”, benadrukt Ilse Van Asbroeck, algemeen directeur AZ Diest. De directeur ziet in de nieuwe site van het ziekenhuis ook een grote strategische waarde. “AZ Diest ligt op een kruispunt van die provincies: Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen. In de ruime omgeving is dit het enige ziekenhuis waar patiënten terecht kunnen. Om een antwoord op de zorgnoden te kunnen blijven bieden, speelt de nieuwe zorgcampus een cruciale rol.”

Lees verder onder de foto

AZD2

“Goede zorg start niet pas bij het binnengaan van het ziekenhuis”, voegt minister Beke eraan toe. “Goede zorg vereist dar er ook over de muren heen wordt overlegd rondom de patiënt. Hierdoor kunnen ze kwaliteitsvolle zorg aanbieden, die zo dicht mogelijk bij de patiënt staat. Dit volgt volledig de visie van de Vlaamse regering. Met de nieuwe zorgcampus kiest AZ Diest voor een open en toegankelijk stadsziekenhuis en bouwen ze mee aan een zorgzame buurt.

Burgemeester Christophe De Graef benadrukt de band met de stad. De campus zal op wandelafstand gelegen zijn van het station en het historisch centrum van Diest. Het wordt ingebed in de landelijke omgeving van de Demer. Bovendien biedt een ziekenhuis in het hart van de stad een belangrijke meerwaarde op het vlak van zorgaanbod, tewerkstelling en economische activiteit, wat ik alleen maar kan toejuichen.”

Alle info over de werken: www.azdiest.be/nieuwbouw 

Lees meer over