N-VA wil Marieke Vervoortstraat in Diest: " Tot op vandaag is daar nog niets van in huis gekomen”

Marieke Vervoort

De N-VA oppositie in Diest neemt het niet dat er in de stad nog altijd geen Marieke Vervoortstraat is, genoemd naar de rolstoelatlete die vijf jaar geleden overleed na een moedige strijd. ”Het was een icoon van moed en opoffering. Al gauw kwam de suggestie om een straat in Diest naar haar te vernoemen, maar tot op vandaag is daar nog niets van in huis gekomen”, zegt raadslid Frederik Boone.

De partij vindt het vreemd dat er op de eerstkomende gemeenteraad de naamgeving van een nieuwe straat staat maar dat de voorgestelde naam Gasthuiserf is.

De partij stoort zich des te meer aan het ontbreken van een Vervoortstraat in de stad omdat er elders, in Schelle en in Lier, er wel al dergelijke straat bestaat. “In haar huisstad is er nog niets gedaan, dat  is ronduit beschamend."

De stad wil Vervoort eren maar denkt hierbij eerder aan het nieuwe nog re realiseren sportcomplex.

"Van dat sportcomplex is de eerste steen bijlange nog niet gelegd. Als we moeten wachten op dat sportcomplex, dan gaan we nog heel lang moeten wachten tot Marieke Vervoort een gepast aandenken krijgt in haar thuisstad”, aldus nog Boone.

Lees meer over