Minder atleten op Robalympics dan tijdens de eerste editie: "Corona zit daar voor iets tussen"

Roba G-Atletiek uit Diest op de eigen Robalympics

105 G-atleten, zeg maar sporters met een beperking, beleefden in Diest een tweede editie van de Robalympics, onder de atleten waren er ook 35 Nederlanders. Door de coronapandemie waren er deze keer minder atleten aanwezig dan tijdens de eerste editie. 

ROBA of Regio Oost Brabant Atletiek is een sportclub voor atleten, van 6 jaar en ouder, met een mentale handicap die bij een andere club niet terecht kunnen.

Voor de tweede keer organiseerden ze afgelopen weekend de Robalympics in het sportstadion De Warande in Diest, zeg maar een  G-atletiekmeeting voor personen met een verstandelijke beperking of autisme.

Aan deze editie namen ook enkele wheelers deel van het paralympisch team van Parantee-Psylos mee, net als  Gitte Haenen die zilver won op het WK 2019 in het verspringen en brons op de 100 meter sprint. 

Naast de officiële wedstrijden was er ook G-recrea gedeelte. "Voor de atleten was het een enorme belevingsdag, bij de prijsuitreiking maken we ook geen onderscheid tussen de eerste en laatste, we bekijken hen hetzelfde."

De organiserende club moest het dit jaar met minder deelnemers doen dan bij de eerste editie.  "Corona had zijn invloed op het aantal deelnemers. Op de vorige editie mochten we 175 G-atleten ontvangen, dat waren er nu 105., door de coronapandemie hebben veel clubs leden verloren. We gaan regelmatig naar organisaties in Nederland, zij zakten op hun beurt nu naar ons af", zegt Wim Van Camp van de atletiekclub.  

Volgende week trekken de G-atleten van Roba naar de Special Olympicsmeeting in Louvain-la-Neuve (25-28/05).

Een wheeler in actie op de Robalympics in Diest

Lees meer over