Meer dan 9000 euro aan onbetaalde verkeersbelasting geïnd tijdens controle in PZ Demerdal

Vlabel

Agenten van de PZ Demerdal hielden samen met collega’s van de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel) een actie in de zone op  donderdag 1 juni. Het goede nieuws is dat geen enkele van de 380 gecontroleerde bestuurders een glas te veel op hadden, het slechte nieuws is dan weer dat er anderen wel betrapt werden op een overtreding. In totaal werd er ook voor ruim 9000 euro aan onbetaalde boete geïnd. verkeersbelasting geïnd.

Tijdens de controle focusten de agenten zich op verkeersinbreuken, die van Vlabel dan weer op fiscale delicten.

Van de 3 afgelegde speekseltesten was er 1 positief.

De 3 bromfietsers die op de rollen werden gezet om hun maximale snelheid te controleren waren allemaal in regel.

In totaal werden 47 voertuigen onderworpen aan een uitvoerige controle en het merendeel was in orde. Uiteindelijk werden er 11 bekeuringen uitgeschreven: 1 voor onvoldoende ladingzekering, 6 voor een keuring die niet in orde was, 1 voor het niet dragen van de gordel, 2 voor gsm-gebruik achter het stuur en 1 voor drugs in het verkeer

Vlabel deed 3 controles in het kader van vervoer van gevaarlijke goederen over de weg en die waren allen in orde. Van de 11 gecontroleerde buitenlandse nummerplaten waren er 3 niet in orde en de dienst inde ook voor meer dan 9000 euro aan openstaande verkeersbelasting.

Lees meer over