Meer dan 300.000 euro voor scholen in Diest van Vlaanderen

SChool

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 301.558 euro in scholen in Diest. “Als onze kinderen straks op 1 september terug naar school gaan, dan willen we voor hen allemaal een kwaliteitsvolle plaats Dus investeren we deze regeerperiode drie miljard euro in schoolgebouwen, nog meer dan in de vorige regeerperiode”. Ook Diest krijgt dus een deel van de koek.

Tegenover de vorige regeerperiode is de investering van 3 miljard euro nog eens 500 miljoen euro meer. "Schoolbesturen kunnen de financiële steun  gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken."

Voor Diest gaat het dus om een investering van meer dan 300.000 euro, verdeeld over het Vrij Technisch Instituut Voorzienigheid, Vrij Technisch Instituut Mariëndaal, Humaniora Voorzienigheid, en het Sint-Jan Berchmanscollege. In alle gevallen wordt het geld gebruikt voor renovatiewerken en technische voorzieningen.

“Diest is met haar vele scholen een onderwijsstad bij uitstek”, zegt Diests N-VA-gemeenteraadslid Lydia Thiels-Mertens. “Deze investeringen zijn dan ook meer dan welkom. Om optimaal les te kunnen geven zijn tal van factoren van belang, maar een goede infrastructuur is daar toch een van de belangrijkste van.”

Lees meer over