Lokale muziek op de radio tijdens de week van de Diestse muziek

23 januari 2023 | 15u04 | Gepost door dvdg.media@tel…
Guy Swinnen Band
Van maandag 30 januari tot zondag 5 februari wordt muziek van eigen bodem extra in de spotlights gezet door VI.BE en VRT.

Van maandag 30 januari tot zondag 5 februari kan iedereen genieten van 'Diestortion On Air’  Dat wordt een live radioprogramma met de focus op Diestse muziek, van vroeger tot nu, opgenomen en uitgezonden vanuit de foyer van Den Amer. Twee uur lang duikt Diestenaar en ervaren radiomaker (Studio Brussel, Radio 1) Max Vrijens in de Diestse muziekscene.

“Je kan de uitzending van Diestortion On Air live bijwonen vanuit de foyer van Den Amer”, zegt schepen van Jeugd Rick Brans. “Kom er iets drinken en geniet van het beste wat Diest muzikaal te bieden heeft. Je kan ook thuis meevolgen via de sociale media van de stad. Niet thuis op dat moment, dan bekijk je de uitzending gewoon later wanneer het je past.”

 Muziek van vroeger en nu

“Verwacht je aan heel wat plaatjes van lokale bands van vroeger en nu, live-sessies van de beloften van morgen en verhalen van interessante mensen van voor en achter de schermen”, zegt schepen van Cultuur Geert Cluckers.

In 2021 stelde de stad Diest voor de eerste keer de ‘DIEST AND CONFUSED’-playlist samen. De lijst krijgt ieder jaar een update met de nieuwste releases van eigen bodem. Om zeker niets te missen vraagt de stad ook dit jaar opnieuw input van de lokale community. Zo vallen er misschien weer nieuwe pareltjes te ontdekken, die de stad op deze manier mee kan ondersteunen.

Tijdens de Week van de Diestse Muziek wordt de playlist op zoveel mogelijk plaatsen afgespeeld. Je kan hem zo bijvoorbeeld ook horen bij heel wat lokale handelaars.

Meer info:  www.diest.be/week-van-de-diestse-muziek.

 

Lees meer over