Line dancing in de kerk

Line dancing
Het is weer eens iets anders, een optreden van line-dancers in de Kruisherenkerk in Diest. Dat is nochtans wat er te gebeuren staat op 11 september 2021.

Die dag word je er ondergedompeld in de wereld van het country en line-dancen want de countryclub The Walking Country Dancers , onder leiding van voorzitter Francois Vandezande (69, geeft er dan een optreden en zorgt er ook voor een initiatie voor beginnelingen.

Dat de club er kwam was eerder toevallig want eerst waren ze een wandelclub. “Een aantal leden hebben zich afgescheiden en zijn een dansclub begonnen, vandaar ook de naam (lacht).  We zijn een tamelijk kleine groep, we zijn met een dertig tal, en soms dragen we een hoed of hebben we cowboylaarzen aan,.”

De groep begon zo’n 10 jaar geleden. “Als je denkt aan country en line-dansen, denk je aan een oudere generatie, maar dat is niet altijd zo. In onze club is de gemiddelde leeftijd rond de 50 jaar, maar er zijn clubs waar leden jonger zijn. Het is ook niet zo dat we enkel en alleen op de oudere cowboy-muziek dansen, we vinden moderne muziek ook fijn en genieten daar evenzeer van. Iedereen kan ermee beginnen, je hebt eigenlijk niets nodig, alleen de volle goesting om eraan te beginnen.”

Op 11 september kan je het zelf ervaren want dan geven ze een initiatie en wellicht komen andere clubs, die dag, een handje helpen. De reguliere lessen van de club gaan elke donderdag door, van 19.30 tot 22.00 uur. Wie meer informatie wilt, stuurt een mail naar  francois.vandezande1@skynet.be