Kraan zal bouwkraan over appartement hijsen: Sint-Jansstraat volledig afgesloten

De Sint-Jansstraat in Diest (foto Google Maps)

Op donderdag 17 november tussen 9 en 16 uur wordt de Sint-Janstraat in Diest volledig afgesloten voor alle verkeer. Ter hoogte van nummer 15 zal een torenkraan een  bouwkraan komen weghalen. De torenkraan zal de bouwkraan over het appartement hijsen zo’n 20 meter hoog en neerzetten in het midden van de Sint-Janstraat.

Een bouwonderneming is een nieuwbouw aan het realiseren tegenover de ingang van de Warande. De torenkraan die tijdens deze werken gebruikt werd, zal verwijderd worden. Om dit veilig te kunnen doen, wordt de straat afgesloten zodat er een tijdelijke kraan geplaatst kan worden om de torenkraan af te breken. 

Er zal toegang zijn voor plaatselijk autoverkeer tot aan het kruispunt met de Mariëndaalstraat. Aan de werfzone is een volledig parkeerverbod van kracht.  Doorgaand verkeer is niet mogelijk. Volgende omleiding wordt van op de ring voorzien: Koningin Astridlaan - Hasseltsestraat - Wolvenstraat. Hier kiest men dan voor de Peetersstraat of voor de Graanmarkt naargelang de locatie. 

Voor het gemotoriseerde vrachtverkeer is de doorgang richting centrum niet mogelijk. Volgende omleiding wordt van op de ring voorzien: Koningin Astridlaan - Hasseltsestraat – Wolvenstraat, dezelfde omleiding als voor het autoverkeer.

Voor fietsers en voetgangers is de doorgang mogelijk, maar er wordt aan deze mensen gevraagd de aanwijzingen van de begeleiders te volgen.

Lees meer over