Jaarlijkse kledinginzameling Diest uitgesteld

6 April 2021 | 13u59 | Gepost door redobra@telenet.be
Kledingcontainer
De kledinginzameling van Lionsclub Diest, voorzien in april, wordt naar oktober verschoven.

Met een jaar vertraging door corona, zou het deze maand de 30e keer zijn dat de Lions Club, de Leo Club, de medewerkers van VZW De Bremberg en van VZW Martine Van Camp eind april deur-aan-deur oude kleding, schoenen en textiel zouden ophalen. Maar helaas.

Door de beperkingen als gevolg van het coronavirus, zal de inzameling die gepland was op zaterdag 24 april ook dit jaar niet doorgaan.  Dit is een zware slag voor de organisatoren, want zij hebben hun financiële steun toegezegd aan het project Poels,  waarvan de werken volop aan de gang zijn.  

"Als alles goed gaat, dan zal de deur-aan-deur ophaling dit jaar georganiseerd worden op zaterdag 2 oktober en vieren we eindelijk onze 30ste ophaling. We roepen ondertussen iedereen op om de oude kledij in onze gekende containers te deponeren.  Ze zijn duidelijk herkenbaar en worden frequent leeggemaakt.  
Nog beter is natuurlijk om de oude kleding naar De Bremberg (Groenstraat – Molenstede/Diest) te brengen.  Daar staan drie grote groene zeecontainers en onder het afdak mag men steeds de zakken neerzetten.  Zo hopen we nog steeds dat onze kledij-inzameling kan verder lopen.  De inkomsten zijn broodnodig", zegt Bart Stals, voorzitter Lions.

Een overzicht van de containers vind je op: www.lionsclubdiest.be/kledinginzameling

Lees meer over