Gewezen voetballer Pierre Geys, die in 2021 nog van Zuid-Spanje naar Diest stapte, is overleden

Pierre

Oud-voetballer Pierre Geys, die destijds van Zuid-Spanje naar Diest stapte, is overleden. Hij werd 76 jaar en overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Pierre werd geboren op 29 april 1948 en woonde al lang op Tenerife. Vroeger speelde hij voetbal bij, onder andere, FC-Diest, RCS Anderlecht en Olympic Charleroi. Op 20 mei 2021 kwam hij in Diest aan na een voettocht van 2300 km vanuit het zuiden van Spanje die hij aanvatte in februari.  

Tijdens zijn verblijf in ons land stapte hij toen ook nog zijn eigen Dodentocht omdat die door de coronacrisis niet kon doorgaan. Hij stippelde een eigen parcours uit waarbij hij in vier etappes 100 km wilde afleggen in 24 uren maar het werden er 87,9 km.

Eind 2021 kwam Pierre nog met zijn biografie waarin hij geen blad voor de mond nam over zijn sportieve loopbaan. “Ik mis de stank van zweet in de kleedkamer en op het grasveld is het ook heel mooi maar andere momenten zijn minder fraai, ik heb altijd geweigerd om mijn ziel te verkopen, dat is niet aan mij besteed”, vertelde hij ons toen.

Pierre
Pierre (3de rechts boven) speelde met Diest in het seizoen 69-70 kampioen en promoveerde met de ploeg naar eerste nationale.

"Hij was een fantastisch iemand"

“Met zijn verjaardag eind april belde ik hem nog en toen klonk hij verward. Bedoeling was dat ik hem zou gaan bezoeken. Een week later hoorde ik hem opnieuw en toen klonk hij al veel beter. Het was een fantastische man die ik zal missen, net zoals zijn vrienden van onze Bosrandclub waar hij de voorbije maanden nog meerdere keren op bezoek kwam”, zegt vriend Ronny Helsen die Pierre ook opwachtte in Diest toen hij daar aankwam na zijn 2300 km lange voettocht. 

Pierre overleed op 21 mei aan de gevolgen van een slepende ziekte die begin verleden jaar bij hem werd vastgesteld.  Afscheid van hem wordt genomen in intieme kring, zoals hij dat zelf het liefst wilde. 

Wij wensen iedereen die hem kende veel sterkte.

Piùerre Bosrand
Ook zijn vrienden van de Bosrandclub zullen Pierre missen.
Pierre
Vriend Ronny verwelkomde Pierre in Diest nadat hij 2300 km stapte

Lees meer over