Felle brand in Diest, nabijgelegen Warandeschool blijft voorlopig dicht

Brand Diest

Vanmorgen ontstond er een zware brand in de Bruidstraat in Diest. Zowel de stad als burgemeester Christophe Degraef ( Open Diest) vroegen op hun sociale media aan omwonenden om ramen en deuren dicht te houden.De vlammen waren tot ver in de omgeving te zien.

Video file

De brand zelf is intussen onder controle maar de hulpdiensten onderzoeken nog of er een mogelijk risico bestaat op asbest.  

Veel details zijn er nog niet bekend maar het gaat om een materiaalhok van de scouts Sint-Lutgardis, een meisjesscouts..

De nabijgelegen KSD Warandechool in de Rode Kruisstraat bleef woensdag dicht maar mag weer open op donderdag 10 november, net als de bibliotheek en de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. 

Kinderen die met de bus naar school komen worden opgevangen in de KSD Basisschool Sint-Jan Diest, daar kunnen ook kinderen terecht die op een andere manier naar school komen. 

Voor de Freinetschool De Pit langs de Overstraat is er geen probleem, die blijft open. 

Intussen werden de Begijnenstraat, Rode Kruisstraat, Grauwzusterstraat en Vestenstraat afgesloten voor alle verkeer en passage. 

De Pesthuizenstraat is afgesloten vanaf het zwembad. 

" Laat voertuigen in de Begijnenstraat staan. Zo krijgt de brandweer de kans om de situatie in te schatten en mogelijke vervuiling later op te ruimen.

Het woonzorgcentra op de Ezeldijksite wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Het centrum werd daarvan ook persoonlijk op de hoogte gebracht", luidt het op de site van de stad verder nog.

Een firma komt metingen doen i.v.m. eventuele aanwezigheid van asbest. 

Alle verkeershinder die het incident meebrengt vind je terug op https://www.diest.be/brand-bruidstraat-geblust-houd-ramen-en-deuren-uit-voorzorg-gesloten

Ook Jeugdhuis Thijl blijft even dicht. 

Meer info vind je hier. 

Lees update hier. 

Tekst: Laurien Holsbeeks/Dirk Desmet

Lees meer over