Erik en vrouw Tanja organiseren eerste metalfestival in Diest, wij geven gratis tickets weg: "For Those About To Rock"

metal

Diest heeft er een nieuw festival bij en niet zo maar eentje. Zet de Heavy Metal Thunder (Saxon) poorten maar open, laat de kanonnen maar knallen om ‘For Those About To Rock’ (AC-DC) te saluten en giet er nog een sausje Killers (Iron Maiden) over want op 4 en 5 mei organiseert rock en metal club Hell hun eerste openluchtfestival onder de noemer Hell Open Air. 

Het festival maakt tijd voor muziek van groepen die in de voetsporen treden van Motorhead, Metallica en andere metal grootheden. In totaal treden er zo’n vijftien bands op en de organisatoren vatten het twee dagen durend festival ook letterlijk op als een tweeluik.  

“Zaterdag 4 mei krijgt als sub-naam Heavy Sound Hommage en wordt een eerbetoon aan Heavy Sound, het eerste Belgische heavy metal festival dat 40 jaar geleden plaats vond in Poperinge. We doen dit in samenspraak en met de goedkeuring van de originele toenmalige organisatoren. Zij staan zelfs toe om de originele ontwerpen te gebruiken. De bands die toen optraden bestaan niet meer of zijn onbereikbaar geworden voor een klein festival”, vertelt Erik Depooter die het festival samen met zijn vrouw Tanja Marynissen organiseert, beiden zijn into het genre, hij is grote fan van Slayer en zij dweept, onder andere, met Alice Cooper.

Outdoor festival

“Hell is een concertzaal in Diest maar het festival gaat door op de parking, outdoor dus, en biedt plaats voor zo’n 500 bezoekers per dag. Er zullen vijf tribute bands aantreden op de eerste dag om hun helden te eren. De eerste festivaldag wordt geopend door een coverband die jaren tachtig rock en metal klassiekers als medley op het publiek zullen loslaten. Zondag vervolgt dan met de zogenaamde Female Fronted Violence dag. De naam zegt het al, want dan staan vrouwelijke vocalen, in diverse sub-genres, in de spotlights, gaande van rock tot extreme heavy metal. Negen bands vullen dan het podium, onder hen vijf internationale bands en vier van eigen bodem.We hebben best wel bands kunnen strikken die in het wereldje bekendheid genieten, ik denk, onder andere, aan het Engelse Girlsschool, die intussen 45 jaar bestaan en een beetje te vergelijken zijn met AC-DC, en Cobra Spell, een Nederlandse-Spaanse band die ook heel populair is en hun nieuw album komt voorstellen.”

Grote dromen hebben de organisatoren niet, ze willen niet meteen een tweede Graspop worden. “Dat is niet de bedoeling, dat is te groot, we zijn al blij als we kunnen uitverkopen en jaarlijks dit kunnen organiseren”, besluiten de twee die toch niet naar het optreden van AC-DC gaan in Dessel volgende zomer. “Het is dan ook Alcatraz en dat geniet onze voorkeur.”

Wie wil gratis gaan?

Wij zouden ons zelf niet zijn mochten we niet enkele lezers mogen verblijden met gratis tickets. Daarom geven we twee duotickets weg, met dank aan de organisatie, aan zij die het antwoord weten op onze wedstrijdvraag, met name wat is The Number of The Beast, en ons ook nog een printscreen sturen van de gedownloade app van Hageland Actueel. 

Je antwoord kan je mailen, ten laatste tegen zondag 14 april om middernacht, naar dirk.desmet@icloud en zet er als onderwerp bij Metalfeest, kwestie van niet verloren te gaan in de vele mails die we ontvangen. Children Of The Damned kiezen dan wel lukraak de gelukkigen.

Plaats van afspraak voor het Diestse metalfeestje is de Nijverheidslaan 7 in Diest op 4 en 5 mei.

 

 

 

Lees meer over