Eigenaars met vakantie, inbrekers roven huis leeg, kat Toulouse is ook spoorloos: "Het was mijn surrogaat kindje"

Toulouse

Het zal je maar gebeuren, je gaat met vakantie en terwijl breken onbekenden in je woning in. Het overkwam Nathalie Fabes (43) uit Molenstede. Niet alleen haar juwelen werden ontvreemd, ook de kat Toulouse is sindsdien spoorloos.

“Toulouse, de naam komt uit de Disneyfilm Aristokatten, is echt mijn baby. We hebben zelf geen kinderen, maar onze katten vervangen dit. De Britse korthaar is nu twee jaar, we hebben hem gehaald tijdens de coronacrisis. Toulouse is echt een lieverd, we hebben voor hem en onze andere kat een buitenren gemaakt in de tuin en gaan er regelmatig mee wandelen. Ik ben er zo verdrietig om dat ik niet mee kan gaan zoeken, want ik zit nu in Spanje”, vertelt het trieste baasje.

Nochtans had een koppel een alarminstallatie maar dat weerhield de dieven niet om in te breken

“Ondanks onze alarminstallatie hebben ze bij ons binnengebroken. Ze hebben onze nieuwe ramen ingeslagen en zo zijn ze binnengeraakt.‘s Morgens was de poetsvrouw er nog en dan tegen 17,00 kwam mijn broer langs om de katten eten te geven. Dus het moet tussen 13.00 en 17.00 gebeurd zijn. Onze buur had ook gezien dat er een auto geparkeerd was op onze oprit, maar wist niet dat we weg waren. Ook de politie was blijkbaar onbemand en zijn veel later langsgekomen. De dieven hadden alle kasten geopend en heel veel dingen werden gestolen, waaronder de juwelen van mijn bomma. Ik had al niet zoveel herinneringen aan haar en nu is ook dat weg. Ook de items van Disney, die ik spaar en echt veel geld kosten, zijn verdwenen. Maar het allerergste is natuurlijk Toulouse. Gelukkig had onze andere kat zich verscholen in de kelder.”

Vast in Spanje

Een buur had blijkbaar wel een vreemde wagen zien staan maar was zich van geen kwaad bewust. 

“We zitten momenteel vast in Spanje, op onze vakantie, want inbraak is blijkbaar geen excuus om je vakantie te onderbreken. Gelukkig zijn mijn collega’s, buren en vrienden aan het zoeken in de buurt, maar tot nu toe zonder succes. Ik hoop dat ik Toulouse snel terug heb.”

Mocht je Toulouse vinden, kan je hem altijd lokken met een snoepje en naar de politie of asiel brengen. Toulouse is gechipt en gecastreerd.

Lees meer over