Eén op drie bestuurders rijdt te snel tijdens controle op Halensebaan maar daar bleef het niet bij

De foto is louter illustratief van een andere actie

Tijdens een controle in de politiezone Demerdal werden één op de drie bestuurders betrapt op te snel rijden op de Halensebaan in Diest maar daar bleef het niet bij. De agenten hielden meerdere controles tijdens het weekend en betrapten nog wel meer overtreders.

Zaterdag werden vijf medewerkers van de politiezone Demerdal ingezet voor een nachtelijke verkeersactie. Zij controleerden achtereenvolgens op de Halensebaan in Diest, de Pastoriestraat in Testelt en de Leuvensesteenweg in Diest.

“Tijdens deze actie lag de focus niet alleen op verkeersveiligheid, (alcohol en drugs in het verkeer), maar er werd ook intensief gepatrouilleerd in de straten van Diest en Scherpenheuvel-Zichem om inbraken te voorkomen of om daders te vatten”, luidt het bij de politie.

In totaal werden meer dan 400 voertuigen gecontroleerd. Acht bestuurders legden een positieve alcoholtest af en moesten hun wagen enkele uren laten staan, ze mogen zich ook verwachten aan een boete.

Een Bulgaars voertuig bleek dan weer niet ingeschreven en een andere bestuurder was niet in orde met de technische schouwing.Tenslotte betrapten de agenten nog een bestuurder die met een personenwagen reed die bedoeld was voor vijf personen maar er zes vervoerde, waaronder twee kinderen die niet vastgeriemd zaten in een kinderzitje.

Eén op drie rijdt te snel

Zondag waren dezelfde medewerkers weer op pad en tijdens een patrouille troffen ze een bestuurder aan die een positieve drugtest aflegde en een andere die teveel gedronken had. Beiden moesten hun rijbewijs inleveren voor vijftien dagen.

Tijdens een snelheidscontrole in Scherpenheuvel-Zichem, in de Diestsestraat, werden 205 voertuigen gecontroleerd waarvan er elf te snel reden maar dat is niets in vergelijking met de 46 bestuurders op 150 die te snel reden op de Halensebaan in Diest, het rijbewijs van één bestuurder werd ingetrokken.

Lees meer over