Drie miljoen euro subsidies voor restauratie van Citadel in Diest

citadel

De provincie Vlaams-Brabant geeft, via de Erfgoedstichting Vlaams-Brabant, drie  miljoen euro aan restauratiepremies van het Vlaamse Agentschap Onroerend Erfgoed voor de Citadel in Diest.

Eerder deze maand ontving het project een erfgoedpremie voor de restauratie van het dak voor 600.000 euro. Nu werd ook de toegekende extra restauratiepremie van twee miljoen euro definitief bevestigd en de Citadel krijgt ook nog twee standaardpremies, goed voor 200.000 euro voor dringende gevelwerken. 

“Als we deze premies samentellen, komen we aan 3 miljoen euro die we via ERF, onze Erfgoedstichting Vlaams-Brabant, ​ hebben verkregen voor de restauratie van de Citadel van Diest. En daar komen ook nog eens premies voor noodzakelijke vooronderzoeken bovenop”, zegt een blije gedeputeerde voor Erfgoed Tom Dehaene (cd&v). 

Lees. verder onder de foto. 

citadel
Best veel subsidies voor de renovatie van de Citadel in Diest

Ook op lokaal niveau zijn ze blij met de steun 

Ook de Diestse burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) is blij met het nieuws. “We hebben met het Citadelproject als stad onze nek ver uitgestoken. Het is een ambitieus project, ongetwijfeld één van de grotere erfgoedprojecten in Vlaanderen. Het doet deugd om te merken dat deze inspanningen ook op Vlaams niveau gewaardeerd en ondersteund worden.”