Drie agenten van politiezone Demerdal schuldig bevonden in drugsonderzoek

20 februari 2024 | 11u53 | Gepost door redactie
Rechtbank

Drie agenten van de politiezone Demerdal (Diest en Scherpenheuvel-Zichem) werden door de rechtbank schuldig bevonden in een drugsonderzoek. De hoofdbeklaagde kreeg een jaar cel met uitstel en een boete van 8.000 euro en ook de anderen kregen een celstraf met uitstel opgelegd en een boete. Dat weet HLN.

Het onderzoek startte eind 2022. Het gaat om D.J. (37) uit Lummen en K.O. (53) en M.L. (50) uit Diest.

D.J., die intussen al ruim anderhalf jaar geschorst is, was verantwoordelijke bij de plaatselijke voetbalclub en daar was ook drugdealer R.V. actief. Die laatste werd uit de club gezet in december 2021 maar D.J. zou met hem veel telefonisch contact hebben gehad en via sms gepolst hebben of hij ‘één kon komen doen’. De agent zou de dealer ook verwittigd hebben toen het gerecht hem op het spoor was.

Ook agent K.O. zou eenmalig drugs hebben aangekocht bij de dealer of toch tenminste een bestelling geplaatst hebben via WhatsApp. Naar eigen zeggen ging hij niet naar de afgesproken plek om de drugs op te halen en kaderde zijn bestelling in een onderzoek dat hij op eigen houtje voerde naar de dealer.

De derde agent, M.L., zou dan weer afgesproken hebben met de dealer omdat hij wilde experimenteren met chemseks, dat is seks hebben onder invloed van verdovende middelen. Toen ze elkaar ontmoette zou, volgens de agent, de dealer er niet hebben uitgezien en zat een hond zijn behoefte te doen in de woning, waarop hij meteen rechtsomkeer maakte.

De dealer beschuldigde uiteindelijk zes agenten van betrokkenheid, drie zaken werden geseponeerd.

De drie andere agenten werden door de rechtbank nu schuldig verklaard. Voor hoofdbeklaagde D.J. gaf de rechter een jaar cel met uitstel en een geldboete van 8000 euro. K.O. kreeg zes maanden cel met uitstel en een boete van 8600 euro en M.L. vier maanden cel met uitstel en een boete van 8000 euro.

De geschorste agenten kunnen nog in beroep gaan, daar hebben ze 30 dagen de tijd voor.

Lees meer over