Diestse deelgemeente even zonder stroom

Webbekom

Inwoners van de Diestse deelgemeente Webbekom zaten op vrijdag 20 januari zonder stroom nadat een hoogtewerker in de Nieuwstraat vast kwam te zitten. Het incident gebeurde rond 6.30 uur in de ochtend.

Een hoogtewerker was bezig met werken toen hij vast kwam te zitten, hierdoor kwamen inwoners zonder stroom te zitten. De situatie zou intussen onder controle zijn.

“Om half zeven deze ochtend kwam, bij werken aan een woning in de Nieuwstraat een hoogtewerker vast te zitten in de hoogspanning. Dit creëerde een tijdelijke stroomonderbreking in een aantal straten, onder andere de Bredastraat, Dillenbrugstraat en Nieuwstraat. Agenten van de politiezone Demerdal-DSZ zetten de straat even af, zodat er een veilige situatie kon worden gecreëerd voor Elia, de elektriciteitsfirma, om te verhelepen aan het euvel. De situatie is intussen onder controle en de meeste woningen hebben terug stroom. De hoogtewerker hangt voorlopig nog vast en Elia is nu aan het bekijken hoe ze deze voorzichtig kan loskoppelen”, laat Degraef weten op sociale media?

Veel schade is er niet, alleen de woning waar de werken aan de gang waren kreeg af te rekenen met schae. “Die werd getroffen door een onmiddellijke inslag. Hierdoor is de stroomkast volledig verbrand. Omdat die in een watergevoelig gebied ligt, viel ook de pomp uit, waardoor het grondwater in de kelder steeg.  Hulpverleningszone Oost werd opgeroepen om de kelder leeg te pompen.”

Tekst: Laurien Holsbeeks