Diestse broeder Luc Vankrunkelsven overleden in Brazilië

Broeder Luc

Broeder Luc Vankrunkelsven (67) uit Diest is overleden in Brazilië waar hij een aantal projecten begeleidde. De broeder woonde in Brussel waar hij zich het lot van armen aantrok. Dat laat de Diestse priester Felix Van Meerbergen weten op zijn sociale media. “Hij was een wereldburger”

Luc werd geboren op 21 mei 1956 in Diest en ontving in 1974 het witte ordeshabijt, in 1974 deed hij professie in Averbode waar hij in 1980 diaken werd gewijd. “Hij deed alles met de trein en hij had een draagbare fiets om overal te geraken”, herinnert Felix zich lachend.

Lange tijd was hij actief in het bezinningscentrum van de abdij en zoveel meer. Sinds enkele jaren leed hij aan ALS. “Hij had een zeer groot hart. Regelmatig zagen we elkaar. Hij werkte met de armen in Brussel en woonde er ook maar hij had ook projecten in Brazilië. Hij is doodziek naar ginder vertrokken, wellicht om er afscheid te nemen van diegenen die hem lief waren. Hij was een wereldburger en een wereldchristenen. Hij was een Diestenaar in de lijn van de schoonsten.”

In oktober plant Van Meerbergen, samen met de vormelingen, een boom ter ere van Vankrunkelsven.

Lees meer over