Diestse 70-jarige voor de rechter, hij wordt verdacht van pedofilie

Silhouette

L.K (70) uit Diest staat opnieuw voor de rechter omdat hij een tiental minderjarige meisjes in de val zou hebben gelokt. Hij beweerde een minderjarige jongen te zijn en probeerde zijn slachtoffers tot webcamseks te verleiden. Dat weten de collega’s van HLN. Hij zou ook al veroordeeld zijn voor zedenfeiten in 2017. De foto is louter illustratief.

De bal ging blijkbaar aan het rollen toen een minderjarig meisje videobeelden toegestuurd kreeg van een bejaarde man die zichzelf aan het bevredigen was. Zij dacht dat het ging om een 15-jarige jongen die ze had leren kennen via Instagram.

Het onderzoek leidde tot een inval bij een alleenstaande man in Diest. Hij zou in 2021 van een tiental meisjes naaktbeelden hebben gemaakt.

De man zit al in voorhechtenis en de procureur vorderde vier jaar cel, eerder werd hij al veroordeeld tot 18 maanden cel met probatie-uitstel.

Volgens de collega’s van HLN kon hij zich weinig herinneren over de feiten maar gaf hij wel toe dat hij de feiten gepleegd had. Hij zou zich eenzaam hebben gevoeld ten tijde van de coronapandemie en daarom zou hij de nieuwe feiten hebben gepleegd.

De uitspraak is voorzien eind deze week.    

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over