Diest vernieuwt site en komt ook met 2de site om toerisme te bevorderen

Website Diest
In Diest willen ze nog meer inzetten op het digitale gebeuren en daarom komt Visit Diest met een nieuwe website en kreeg ook de site van de stad een make-over. 

Naar eigen zeggen is  Diest een schatkamer aan erfgoedplekjes, boetiekshops en restaurants en is de stad gebouwd op eeuwenoude fundamenten maar, zo luidt het, kan je er ook heerlijk leven in het nu.

Om een en ander nog meer in de kijker te zetten lanceert Visit Diest een gloednieuwe website die potentiële bezoekers en inwoners nog meer moet inspireren om op ontdekking te gaan in Diest.

“De nieuwe website visitdiest.be is een bron van inspiratie & betrouwbare informatie. En eentje die goed gevonden kan worden via zoekmachines. Het planningsproces is makkelijker én Visit blijft ondertussen de zin om naar Diest te komen aanwakkeren met verhalen, foto’s en video. Alle content is vlot deelbaar op sociale media. Zo breng je vrienden en familie makkelijk op de hoogte van alle goede redenen om Diest te bezoeken. Je vindt er vanaf nu ook gratis downloads zoals stadskaarten, apps, thematische wandelroutes, magazines en meer”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Omdat blijkbaar toeristen vooral interesse hebben in erfgoed, kunst, landschappen, gastronomie en bier worden verhalen hierover naar voren geschoven.

“Visitdiest.be is er voor durvers, genieters, proevers, ontdekkers en doeners. Zij ontdekken op de nieuwe website heel wat verhalen en info die hen zal aanspreken. We bewandelen nieuwe wegen om te beleven en daar hoort naast nieuwe folders een nieuwe website bij zodat je je bezoek aan onze mooie stad nog beter kan plannen,” zegt schepen van Toerisme Geert Cluckers (DDS).

In de loop van 2023 wordt de site ook uitgebreid voor anderstaligen.

Ook site van de stad kreeg een make-over

Ook www.diest.be wordt aangepast en die make-over moet ervoor zorgen dat je als bezoeker nog beter geïnformeerd wordt en op de hoogte blijft van hetgeen er zeilt en dweilt in de stad. Op de startpagina krijg je nu voortaan  een handig overzicht van het stadsnieuws en een nieuwe menu-knop moet het de gebruiker makkelijker maken om snel de juiste informatie op de juiste plek te vinden.

“Inwoners en bezoekers informeren is en blijft een van de hoofddoelstellingen van het bestuur. Inwoners daarbij maximaal geleiden naar een e-loket, wegenwerken aankondigen, activiteiten meedelen, een bewonerskaart aanvragen of andere zaken. Alles moet zo uitnodigend, duidelijk en makkelijk mogelijk zijn, ook mobiel”, zegt  burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

Het jasje van de site mag dan wel nieuw zijn, alle bestaande functies blijven bestaan zoals het meldpunt, de aanvraag van digitale documenten via het e-loket of online een afspraak maken bij een van de diensten. “Nieuw is nog de integratie van Mijn Burgerprofiel. Via die toepassing zijn je officiële gegevens en overheidsadministratie beschikbaar wanneer je ze nodig hebt”, luidt het.

Belangrijk voor slechtzienden is het feit dat de stad technologie implementeerde die het mogelijk maakt, via een zogenaamde voorleesknop, om de teksten van de site te laten voorlezen.

Zelf de sites ontdekken kan op www.visitdiest.be en www.diest.be

Lees meer over