Diest komt met oplossing als je afvalzakken niet kan buitenzetten door vakantie

zakken

In Diest kan je met volle afvalzakken terecht op het containerpark wanneer je, door bijvoorbeeld een vertrek op vakantie, de zakken niet op het juiste moment kan buitenzetten. 

Dat geldt ook voor situaties waarin het, “bijvoorbeeld door een beperkte stockageruimte vervelend is om tijdens de, hopelijk aankomende warmte, volle huisvuil- of keukenafvalzakken in huis te houden”, luidt het bij de initiatiefnemers. 

Tijdens de zomermaanden, van 11 juni tot 14 september, kan je dat afval uitzonderlijk deponeren op het containerpark, het gaat om gele keukenafval-, groene tuinafval- en grijze huisvuilzakken. 

Er gelden wel enkele regels om dit te mogen doen. “Je mag enkel grijze huisvuil-, gele keukenafval- en groene tuinafvalzakken van Limburg.net binnenbrengen. Je registreert het binnenbrengen via de toegangszuil. Als je nog andere fracties bij hebt, rij je een aparte ronde zodat de afvalzakken apart gewogen en geregistreerd worden. Je kan enkel tussen dinsdag 11 juni en zaterdag 14 september Limburg.net-afvalzakken op het park binnenbrengen”, laat Diestse burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) seten op zijn sociale media. 

“Maar als je geen problemen hebt om jouw afvalzakken te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar, jouw zakken meegeven met de wekelijkse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als jouw zak vooraan aan je woning buiten te zetten”, besluit hij nog. 

Op www.Limburg.net kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij je langs komt.