De Nachtwachter komt met concrete data voor nieuwe rondleidingen in de stad

Nachtwacht Diest
Eerder informeerden we u al over Nachtwachter Jef Rasschaert en Netteke die in Diest hun rondleidingen, langzaam maar zeker, hernamen, eerder zaten ook zij door de coronamaatregelen in eigen kot. Vandaag komt de gids met concrete data waarvoor je kan inschrijven.

 “Sinds de middeleeuwen is Diest, het grootste deel van de tijd, een omwalde stad geweest met als gevolg dat de talrijke bezienswaardigheden dicht bij mekaar liggen. Men hoeft dus geen kilometers ver te lopen om alles gezien te krijgen,” zegt Jef.

Jef en Netteke gidsen woensdag 21 juli opnieuw de geïnteresseerden door Diest. “Met in achtname van de coronaregels loodsen wij je dan door de binnenstad en vertellen we over alles we tegenkomen."

De tocht start om 15 uur op de parking van de Citadel, waar je de wagen gratis kan achterlaten. Per persoon betaal je 5 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Reserveren is verplicht en dat doe je door een mail te sturen naar toerismereservatie@diest.be of te bellen naar het nummer 013/35.32.74

De Nachtwachter trekt ook door het begijnhof op zondag 15 augustus 2021 (starten doen ze om 15 uur aan het zwembad/sporthal in de Pesthuizenstraat) en op vrijdag 30 juli begint hij om 20 uur (startplaats is de Grote Markt) aan een ronde door het middeleeuwse Diest.

Dat laatste doet hij ook nog op vrijdag 27 augustus, zaterdag 25 september en vrijdag 29 oktober.

De prijs is ook daarvoor 5 euro per persoon (vanaf 12 jaar) en ook voor deze tochten moet je vooraf een plekje reserveren.

De babbel die we met het koppel eerder hadden, kan je hier lezen. 

Lees meer over