Bluescafé Borderline van weleer herleeft een beetje tijdens Reunion Party: "Vanaf 2023 regelmatig optredens organiseren"

Lokale Rock El Arnout staat op het podium tijdens Reunion Party. Foto: Borderline Reunion Party

Het voormalige bluescafé Borderline in Diest herleeft binnenkort een beetje met de zogenaamde Bordeline Reunion Party op zaterdag 5 november. De club was lang een begrip in het Diestse en stond garant voor roemruchte optredens waar duizenden muziekliefhebbers genoten van elkaar en van de intieme en hartelijke sfeer. “Deze Borderline komt nooit meer terug, al was het maar omdat het dan een slap aftreksel van het origineel zou worden maar we kunnen wel een alternatief bieden.”.

Volgens de initiatiefnemers bestaat er bij velen nog altijd een hang naar de aparte - en unieke ambiance van een liveoptreden in de Borderline van toen. “Vandaar dat een aantal mensen de handschoen hebben opgepakt om aan de Nijverheidslaan in Diest liveoptredens te gaan organiseren met een vette knipoog naar die ‘oude’ vertrouwde Borderline. Niet op de oude locatie, maar pakweg 250 meter verderop in de Dancehal.”.

Een eerste initiatief organiseren ze dus op zaterdag 5 november met een optreden van Anthony Geraci & the Boston Blues All-Stars (feat. Billy Price). “Geraci is een gevestigde naam in de Amerikaanse Blues wereld, alleen al gezien z’n awards en nominaties, en was jaren bandlid van zowel Sugar Ray and the Bluetones, als Ronnie Earl and the Broadcasters. De Boston Blues All-Stars waren daarnaast in 2019 en 2021 ook genomineerd voor Band of the Year. Feitelijk is het een dubbele show want er is ook Billy Price uit Pittsburgh , PA, voormalig zanger van Roy Buchanan, meerdere keren genomineerd voor BMA’S, blues & soul van de bovenste plank.”

Lokale artiesten krijgen ook plek op affiche

De organisatoren willen bij elk event ook een lokale artiest een podium bieden als voorprogramma. “Voor het eerste optreden is dat Rock El Hanout uit Diest, een driekoppige formatie die in de zomer hun desert blues, jazz, rock& funk nog presenteerden op Pukkelpop.” Na de optredens zorgt een dj voor een after party.

Bedoeling is om, vanaf 2023, op gezette tijden meerdere ‘Borderline’ optredens te organiseren in de Dancehall.

De inkom voor het eerste optreden bedraagt 15 euro, aan de kassa betaal je 18 euro.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina (https://www.facebook.com/events/2371502019663784).

Lees meer over