15-jarige jongen krijgt klappen op Grote Markt in Diest

Autobestuurder wordt opgespoord

Op zaterdag 26 november werd een 15-jarige jongen op de Grote Markt in Diest het slachtoffer van afpersers. Toen hun plan niet verliep zoals gepland kreeg het slachtoffer verschillende slagen in het gezicht.

De jongen was van het fietsen in het centrum van de stad toen hij werd tegengehouden door twee mannen. Die maakten zich kenbaar als politie en vroegen hem om zijn portefeuille, gsm-toestel en opbergdoos met oortjes af te geven.

De verdachten namen het geld uit zijn portefeuille, de portefeuille en het gsm-toestel kreeg het slachtoffer terug.  Vervolgens werd hij gedwongen om naar de bank te gaan om geld af te halen, hetgeen om technische redenen niet lukte. Het slachtoffer kreeg verschillende slagen in het gezicht maar kon uiteindelijk ontsnappen. Bij zijn thuiskomst werd de politie verwittigd.

Rond 21.20 uur kreeg de politie melding van twee mannen die zich verdacht gedroegen in het ziekenhuis van Diest, zij droegen beiden een doktersjas. Een van hen had een rode pet op, een detail dat ook voorkwam in de  persoonsbeschrijving die het minderjarige slachtoffer gaf. Beide verdachten werden in het ziekenhuis gearresteerd.

 Tijdens de fouille kon men de gestolen geldsom en een opbergdoos voor oortjes, dat voldeed aan de beschrijving van het slachtoffer, aantreffen.

Het gaat om een 23-jarige man uit Leuven en een 24-jarige man zonder wettelijke verblijfplaats in ons land. Tijdens hun verhoor gaven ze de diefstal van de doktersjassen toe maar ze beweerden zich niets te herinneren van de feiten van afpersing.

 Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor afpersing en diefstal. Beide verdachten werden aangehouden en verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

 Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over