120 extra parkeerplaatsen op de citadel in Diest

parking citadel

De stad Diest maakt 120 extra parkeerplaatsen gratis ter beschikking op de citadel, van maandag tot zaterdag tussen 8 en 20 uur. Het is een tijdelijke maatregel die geldt tot de volgende fase van de herbestemming van de citadel aanbreekt.

Op de citadel waren er al 175 parkings 24/24 uur beschikbaar en daar komen er nu dus 120 bij binnen de groene poort maar dus alleen van maandag tot zaterdag tussen 8 en 20 uur.

“Met de uitbreiding van de gratis randparking op de citadel komen er bovenop de 175 bestaande plaatsen nog eens 120 extra gratis parkeerplaatsen bij op wandelafstand van het centrum,” zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). “Na 20 uur gaat de groene poort dicht, chauffeurs houden hier dus best rekening mee.”

Op zondag 19 maart zal de parking ook beschikbaar zijn tot 22 uur omdat er dan in de stad de 9de editie doorgaat van Ladies CityDeluxe.

Ook bij andere grote events, zoals het carnaval op zondag 26 maart, en Spuermercado in juni en Re:lict in september, zal je er kunnen parkeren.