Truckers for Life schenkt 25.000 euro aan verschillende goede doelen

Truckers for Life

Vzw Truckers for Life Bekkevoort schenkt 25.000 euro aan verschillende goede doelen. Het gaat onder andere om verenigingen die zich inspannen voor andersvaliden en de jeugdwerking zoals de chiro en de lokale voetbalploegen. Elk jaar organiseert de vzw een groots truckersevent waar, onder andere ,Marijn - Boma - De Valck zijn schouders telkens onderzet. 

De cheques werden uitgereikt op vrijdag 23 september, in aanwezigheid van burgemeester Hans Vandenberg, 1ste Schepen Benny Reviers en schepen Wouter Lenaerts, op het gemeentehuis van Bekkevoort.

Truckers For Life ging dit jaar al voor de 36ste keer door en, net als anders, was er ook dit jaar aandacht voor mensen met beperking, die krijgen telkens een eigen dag waarop ze een ritje kunnen maken in een truck. Daarna kregen ze een frietje en een drankje.

“Veel van die mensen kijken weken uit naar dat moment. Marijn – Boma -  Devalck en Robby Longo zijn ieder jaar van de partij om met een van de trucks op kop van het konvooi te rijden, dat was dit jaar niet anders. Met maar liefst 705 deelnemende trucks uit binnen- en buitenland kunnen we stellen dat ook deze editie, ondanks de extreme warmte, een record editie werd”, luidt het bij de organisatoren.

Lees verder onder de foto.

Marijn De Valck
Marijn - Boma - De Valck zet er jaarlijks zijn schouders onder

Volgend jaar is er een volgende editie

De 37ste Truckshow gaat door op 12 en 13 augustus, tussendoor organiseert de vzw nog een mosselfeest op 29 en 30 oktober.

De 25.000 euro werd verdeeld onder Ziekenzorg Assent (1.750 euro),  Ziekenzorg Bekkevoort (1.750 euro), Ziekenzorg Wersbeek (1.750 euro), ’t Balanske (1.500 euro), Stoma Vlaanderen (2.500 euro), Ter Heide Zonhoven (2.000 euro), Team Noa/ KOTK (1.500 euro), Sofhea (1.000 euro) en Chiro Bekkevoort (500 euro).

Lees meer over