Oppositie vindt dat Bekkevoort te weinig doet om fusie te realiseren, burgemeester ziet dat anders

Bekkevoort

In Bekkevoort zijn er geen plannen voor gemeentelijke fusies en ook de burgemeester doet weinig moeite om dit rond te krijgen. Dat zegt de N-VA oppositie maar burgemeester Hans Vandenberg (cd&v) vindt dat er wel veel werd gedaan om het dossier rond te krijgen. “Dat de hogere overheid eerst eens zegt wat ze nu precies willen gaan doen.”

“Ondanks het feit dat de burgemeester rampscenario’s oproept als hij het heeft over de aankomende pensioneringsgolf en de daaraan gepaarde pensioenlast, de moeilijk in te vullen openstaande betrekkingen en de ongebreidelde indexeringen van de lonen van het gemeentepersoneel, worden er geen inspanningen gedaan om tot een gesprek te komen met de besturen van de buurgemeenten. De burgemeester verstuurde alleen maar enkele officiële brieven, hij zou ook de deuren van de collega’s kunnen platlopen.

Vandenberg ziet dat anders. “Wij hebben wel degelijk veel energie gestoken in het fusiedossier en bestelden ook een studie die moest uitzoeken of een grote landelijke gemeente een optie was, sommige gemeenten zien zo’n fusie niet zitten en ook de grotere steden zijn niet meteen bereid tot een fusie. De hogere overheid moet ook eens zeggen wat ze precies willen, ik vermoed dat ze dat niet meer zal doen voor de verkiezingen. Persoonlijk blijf ik geen voorstander van een fusie maar objectief bekeken zal het nodig zijn, liefst vooraleer Brussel ons bepaalde samensmeltingen oplegt.”

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over