Nieuwe boeken voor boekenkast aan schoolpoort Minnepoortje: “Iedereen mag er een boek uithalen, ander instoppen"

Boekenkast

School Minnepoortje in de Bekkevoortse deelgemeente Assent is weer wat boeken rijker voor hun boekenkast die buiten aan de school staat en waar iedereen een boek kan ophalen of er zelf eentje droppen. “We hebben een goede samenwerking met de bibliotheek en die had nog wat boeken liggen die ze niet meer wilden aanbieden, wij zijn ze dan, samen met de collega’s van de school in Molenbeek-Wersbeek gaan ophalen”, zegt directeur Tom Vanderbiesen.

De boekenkast aan de schoolpoort bestaat al een vijftal jaar. “Iedereen mag er een boek komen uithalen en ik merk dat de kast best gekend is in de omgeving, wanneer ik in het weekend eens op school moet zijn, zie ik vaak mensen die met onze school niets te maken hebben en er toch een boek komen uithalen. Sommigen brengen hun boeken ook niet terug maar dat geeft, anderen komen er dan extra boeken instoppen. Wanneer je nog boeken hebt liggen die je zelf niet meer leest, zijn ze meer dan welkom in onze boekenkast.  Ik denk dat voor sommige mensen de drempel om naar de bibliotheek te gaan te hoog ligt, naar onze boekenkast durven ze wel komen”, gaat Vanderbiesen verder voor wie het promoten van lezen en boeken een hoog goed is.

“Eén van de prioriteiten in onze school is leesplezier en kinderen deftig leren schrijven. Wanneer je als ouder regelmatig een verhaal voor je kinderen voorleest, gaan die daar uiteindelijk ook naar vragen. Het is een must om ervoor te zorgen dat ze hun woordenschat ontwikkelen.

Muren uitbreken

De directeur heeft trouwens nog meer nieuws want in de school is het niet meteen stil tijdens de zomervakantie. “We zijn er muren aan het uitbreken zodat de kleuters meer en beter kunnen samenwerken. Die werken moeten klaar zijn tegen volgend schooljaar.”

 

Lees meer over