N-VA ziet nieuwe blauwe zone in centrum Bekkevoort niet zitten

bekkevoort

De N-VA oppositie in Bekkevoort is niet te spreken over de blauwe zone die vanaf 1 juli in het centrum van de gemeente wordt ingevoerd. “Inwoners en gebruikers van het openbaar vervoer worden benadeeld. Als je ‘s avonds je wagen op de parking hebt geparkeerd mag je om 6 uur ’s morgens naar buiten om je wagen te verplaatsen en nadien krijg je gratis een stevige ochtendwandeling voor het ontbijt”, zegt raadslid Jan Van Cauwenbergh.

In de blauwe zone mag je vanaf 1 juli, van maandag tot vrijdag nog maximaal drie uur parkeren tussen 8 en 18 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen geldt de regel niet. “Deze maatregel zal ertoe bijdragen dat de dorpskern tijdens de winkeluren bereikbaar blijft voor bezoekers van winkels, horeca en bezoekers aan de gemeentelijke gebouwen. Hiermee wil het lokaal bestuur de lokale economie ondersteunen”, luidde het eerder bij de initiatiefnemers maar zo zien ze het niet bij de oppositiepartij.

“Je kan er nog net lang genoeg parkeren om ergens iets te gaan eten maar de bus pakken naar Diest of Leuven komt je duur te staan wanneer je in het centrum je wagen zou achterlaten”, aldus Van Cauwenbergh die de regel één van de ondoordachte maatregelen in het mobiliteitsplan van de meerderheid noemt. “Het doel van de blauwe zone is duidelijk: langparkeerders verdrijven om ervoor te zorgen dat wagens bij de deur van de handelszaken in het centrum kunnen parkeren. Natuurlijk gaan deze mensen nu net buiten de blauwe zone moeten parkeren en zullen ze zo de parkeerplaatsen van andere handelszaken langdurig blokkeren. De parking achter het gemeentehuis wordt trouwens voortaan strikt voorbehouden voor personeel, dus daar kunnen inwoners ook niet meer parkeren”, besluit Van Cauwenbergh.

De oppositiepartij vraagt nu om het mobiliteitsplan te herzien e, het antwoord van de schepen lees je hier. 

 

 

 

 

 

Lees meer over