Lopen door gemeentelijke gebouwen was in Bekkevoort groot succes, volgend jaar ook voor volwassenen

Urban Run
In Bekkevoort organiseerden ze vorige week een Urban Run, zeg maar een origineel alternatief voor de jaarlijkse scholenveldloop. “Dit jaar hebben we het over een andere boeg gegooid en lieten we het wedstrijdgedeelte achterwegen om meer te gaan voor het bewegen an sich”, legt schepen Raf Vanmeensel (Ons Dorp) uit.

De gemeente organiseerde de loop voor alle kinderen van de drie scholen op haar grondgebied. “Voor de kleuters was er donderdag een zogenaamde Appeltjesloop op sportpark de Heide. In de namiddag deden de leerlingen van het 1ste tot het 3 leerjaar een survivalrun op het sportpark en die van het 4de tot het 6de leerjaar mochten zich uitleven tijdens een echte urban run door het gemeentehuis, de bibliotheek en de opvang. Hierdoor leren de kinderen het gemeentehuis en bijhorende gebouwen op een leuke manier kennen”, legt Vanmeensel het initiatief uit.

Lees verder onder de foto.

Urban Run
Op het parcours verschillende obstakels en ook discolichten. Foto: Bekkevoort

Volgend jaar opnieuw, ook voor volwassenen

Op het parcours zorgden de initiatiefnemers ook voor enkele leuke extra’s. “Zo waren er verschillende obstakels en installeerden we discolichten op het parcours.”

Het initiatief was duidelijk een succes want volgend jaar komt er een tweede editie, deze keer ook voor volwassenen. "Ik ben zelf vrijdag een kijkje gaan nemen en hoorde alleen maar positieve reacties, zowel van directies, leerkrachten als leerlingen, vroeger liepen ze gewoon rondjes en deze variant werd duidelijk gesmaakt Alleen die van het vierde jaar hadden liever wat langer gelopen, nu was dat zo'n 10 minuten wat al meer is dan vroeger, maar daar kan natuurlijk voor gezorgd worden. Naar volgend jaar toe willen we voor het parcours van de volwassenen samenwerken met lokale verenigingen en het parcours opentrekken door heel de gemeente", besluit Vanmeensel lachend. 

Lees meer over