Eerbetoon voor olympische Pieter Devos en deelnemer aan WK hockey voor mensen met een beperking Daan

Daan en Pieter

In Bekkevoort werden de sportkampioenen in de gemeente gevierd, net als de verdienstelijke inwoners en opvallende persoonlijkheden. Ook Daan Van Nerum, die vorig jaar met zijn hockeyteam voor mensen met een beperking deelnam aan het WK, en Pieter Devos die met zijn paard en teamgenoten ging lopen met brons tijdens de Olympische Spelen in 2021, werden er in de bloemetjes gezet. “Hij was best onder de indruk”, zegt de mama van Daan.

In totaal werden er 10 individuele sporters geëerd maar ook voetbalploegen VC Bekkevoort U15A, VC Bekkevoort U15B en Sporting Molenbeek die alle drie eerste werden in hun klassement.

Daarnaast werden ook 7 opvallende persoonlijkheden en verdienste inwoners in de bloemetjes gezet.

Onder de sporters ook Pieter Devos die met zijn paard een bronzen medaille behaalde, samen met zijn team, op de Olympische Spelen in 2021 en Daan van Nerum die vorig jaar mocht deelnemen aan het WK Hockey voor mensen met een beperking.

"Ik ben bijzonder trots op zijn prestaties en ook hij was best onder de indruk van de waardering die hij kreeg en dat dit hem overkwam. We zijn hem speciaal in Antwerpen gaan halen, in de instelling waar hij daar op weekdagen verblijft, en hem diezelfde avond nog teruggebracht want vrijdag was er nog les. Afgelopen weekend waren we nog in Nederland waar hij met de Nederlandse ploeg kampioen werd in 2de klasse.”

Na de huldiging in Bekkevoort kreeg Daan ook een eerbetoon, samen met de ploeg die deelname aan het wereldkampioenschap, in Antwerpen. “Het was echt een groot feest voor hem maar hij blijft daar vrij koel onder en wil altijd maar beter presteren. Onze Daan toont aan dat je ook met een beperking iets kan bereiken in het leven. Hij wil ook graag een voorbeeld zijn voor anderen en hen aanmoedigen om iets te maken van je leven, dat bewonder ik bijzonder in hem.”

Momenteel is Daan aan het trainen want in oktober neemt hij met zijn ploeg deel aan de kwalificaties voor het EK en in mei spelen ze nog een internationaal tornooi in Nederland.

Bekkevoort
Meerdere mensen werden in de bloemetjes gezet

Lees meer over