Eerbetoon aan overleden bezieler keuring Duitse Staanders tijdens volgende show

Staande honden

Op zondag 19 juni organiseert de Bond Van Duitse Staanders - er bestaan drie soorten met name korthaar, langhaar en draadhaar - een keuring rond het hondenras. Die vindt opnieuw plaats aan sportpark De Heide langs de Oude Leuvensebaan in Bekkevoort van 10 tot 17 uur. Tijdens het event zal er worden stilgestaan bij het overlijden van Maurice Van Brusselt (2de van rechts op de foto) die zich jaren om de vereniging bekommerde.  Hij overleed op 85-jarige leeftijd op 3 april 2022.

“Maurice was echt gepassioneerd. Meer dan 35 jaar was hij ondervoorzitter van de Belgische Vereniging Duitse Staanders en hij was ook ondervoorzitter van de Nimrodsvrienden. Hij keek telkens uit naar de jaarlijkse keuring en smeet er zich volledig voor, hij ronselde ook zelf mensen om met hun hond naar het event te komen”, zegt Elke Konings die zelf ook langhaar Duitse Staanders kweekt en nauw betrokken is bij de organisatie van het event.

Ik kreeg de liefde voor het ras van mijn man, hij was al lid van de vereniging en ik werd ook gebeten door die microbe. Het zijn honden met een hoge wil om te pleasen en ze hebben ook een grote jachtdrang.  Maurice wilde honden kweken die zich ook in een gezin konden aanpassen, ik vind dat zelf ook belangrijk. Vroeger werden ze al snel in een ren opgesloten maar dat kan de bedoeling niet zijn, ze moeten met een gezin samen kunnen leven.”

De keuring gebeurt door keurmeester Theo Lenen en elke eigenaar krijgt van hem een keurverslag. Er zijn ook een aantal prijzen voorzien voor de mooiste honden in de 3 soorten, zowel voor de jeugdhonden als de volwassenen. “We beoordelen op het uiterlijk van de hond.”

Maurice laat een vrouw, een dochter, een kleinzoon en 2 achterkleinkinderen achter. “Dat waren absoluut zijn oogappels.”

Meer informatie krijg je door een mail te sturen naar elke.konings@hotmail.com.

Lees meer over