Boma uit FC De Kampioenen achter stuur tijdens Truckersshow in Bekkevoort, net als The Voice deelnemer Robby Longo

Foto: DW Photography

De vzw Truckers for Life Bekkevoort organiseert voor de zesde keer hun Truckshow op vrijdag 12, zaterdag 12 en zondag 14 augustus rond sportpark De Heide (Oude Leuvensebaan 111B). Naar jaarlijkse gewoonte kruipen Marijn Devalck, u weet wel Boma uit FC De Kampioenen, en Robby Longo, die van The Voice, achter het stuur van een truck.

Met de vlam in de pijp zong Henk Wijngaard destijds maar in Bekkevoort was het al geleden van 2019 dat dit nog eens kon en mocht, u weet wel de coronamaatregelen.

Nu kan het weer en op vrijdag komen de initiatiefnemers met een pre-truckersparty, zaterdag met de Dag van de Mindervaliden en op zondag is er dan de truckshow met een heus konvooi dat doorheen het Hageland dendert. De organisatie zorgt ook voor randanimatie en een muzikale affiche.

“Het jaarlijkse succes hebben wij te danken aan de vele deelnemende truckchauffeurs, bezoekers en vooral ook de steun van onze vele sponsors. In 2019 mochten we maar liefst 24.000 euro wegschenken aan diverse goede doelen en verenigingen”, zegt voorzitter van de vereniging Pieter Vandooren.   

Dode hoek blijft probleem voor truckers 

Als vzw hebben ze, naar eigen zeggen, een speciaal plaatsje in hun hart voor de zwakkeren en mindervaliden in onze samenleving en daarom besteden ze op zaterdag extra aandacht aan hen. “Het is de drijfveer van ons bestuur en vrijwilligers om deze mensen elk jaar weer een onvergetelijke namiddag te laten beleven.”

Elk jaar kiest de vzw ook een centraal thema voor hun event en dit jaar is dat de problematiek rond de zogenaamde dode hoek waardoor truckers vaak iemand niet opmerken in hun spiegel(s).

“Jaarlijks gebeuren er nog steeds vele dodehoekongevallen met vrachtwagens, dit moet dringend verminderen. Vandaar dat we heel het weekend workshops organiseren in dit verband. Bedoeling is iedereen, op een educatieve manier, kennis te laten maken met de mogelijke gevaren hiervan. Wij zijn ervan overtuigd dat wij door dit initiatief, en door meer respect op de weg, ons steentje kunnen bijdragen om de verkeersveiligheid te verhogen.”

Ook de Brandweer van Scherpenheuvel zal aanwezig zijn met een stand, daar kunnen kinderen spelenderwijs leren omgaan met brandgevaar.

Het volledige programma kan je terugvinden via http://www.vzwtruckersforlifebekkevoort.be.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Truckershow
Ook minder mobiele mensen zijn meer dan welkom op het event. Foto: Truckershow Bekkevoort

Lees meer over