Tremelo moet afscheid nemen van An Cnops

10 maart 2021 | 11u12 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
An Cnops
Op maandag 8 maart overleed An Cnops op 59-jarige leeftijd na een kortstondig ziekbed in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden. Als voormalig zaakvoerder van de Fortis bank in Tremelo en vrijwilligster was ze een zeer goed gekend en geliefd inwoner van Tremelo, waar ze heel haar leven heeft gewoond. Tijdens de coronacrisis heeft ze nog tal van hulpacties op poten gezet om steun te verlenen aan woon-zorgcentrum Damiaan.

An werd op 7 oktober 1962 in Duffel geboren als dochter van Louis Cnops en Paula De Weerdt. Na in het Sint-Michielsinstituut in Keerbergen te hebben school gelopen stapte ze meteen in de zaak van haar vader Louis, die in Tremelo de ASLK, later de Fortis bank, uitbaatte. "Ze heeft altijd heel hard en graag gewerkt in de bank, die ze later van haar vader heeft overgenomen - haar broer zou het verzekeringsdeel voor zijn rekening nemen -  en ze deed alles voor haar klanten", herinnert dochter Eline Hodeige zich haar moeder. "Ze hield van het sociale contact met mensen. Niet alleen binnen haar job maar ook daarnaast. Ze was een echte levensgenieter die hield van lekker eten, een stapje in de wereld zetten en al het moois wat het leven te bieden had."

Wanneer de bank de deuren sloot, was dat dan ook een grote klap voor haar. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten en richtte zich op de zorg voor haar dochter Eline en haar moeder Paula. Die laatste zou ze ook bij zich in huis nemen.  "Ze had een groot hart voor Tremelo en zijn mensen en ze had nog een groter hart voor ons, haar moeder en haar dochter", aldus nog Eline.  "Al heeft ze ook heel wat tegenslagen gekend, het zorgen voor andere mensen verleerde ze nooit. Ze deed ook veel vrijwilligerswerk en stond altijd klaar voor vrienden die het moeilijk hadden."

Tijdens het afgelopen coronajaar leerde ondergetekende haar dan ook vooral in die hoedanigheid kennen wanneer ze tal van hulpacties voor het door corona getroffen woon-zorgcentrum Damiaan op poten had gezet.  Zo wist ze hen onder meer 5 bussen met telkens 30 liter handgel via UCB Pharma te schenken, zorgde ze met moederdag via het paar Louis Van Leemputten en Imelda Nijs voor een roos voor iedere vrouwelijke bewoner en kon ze dankzij de steun van de Carrefour Tremelo-Baal aan alle mannelijke bewoners met vaderdag een zak spekken bezorgen. En wanneer charmezanger Jo een gratis tuinoptreden zag, was zij de eerste om samen met enkele dames de polonaise in te zetten.

An, we zullen je missen. 

Lees meer over