Trajectcontroles werken in Tremelo en Baal: “Meeste overtreders wonen niet in de gemeente"

trajectcontrole

De eerste resultaten van de trajectcontroles, die sinds begin april actief zijn in het centrum van Tremelo en Baal, zijn positief want 98% van de bestuurders hield zich aan de opgelegde snelheid. Opmerkelijk is dat de meeste overtreders niet in de gemeente wonen.

Op het grondgebied van Tremelo worden in totaal vijf trajectcontroles ingevoerd. Het gaat om verbindingswegen met veel doorgaand verkeer die bovendien in een schoolomgeving of zone 30 gelegen zijn, met name in de omgeving van de Damiaanschool, Basisschool De Cocon, Sint-Annaschool en in het centrum van Tremelo en Baal.

De ANPR-camera’s voor de trajectcontroles in het centrum van Tremelo en Baal zijn sinds begin april actief en de voorbije maand werd de snelheid van meer dan 100.000 voertuigen gecontroleerd.

“Het merendeel van de bestuurders, zo’n 98 procent, hield zich netjes aan de opgelegde snelheid. In de Pastoriestraat in Baal, waar er meer doorgaand verkeer is, werd het merendeel van de overtredingen gemaakt door voertuigen van buiten de gemeente”, luidt het.

Dagelijks passeren gemiddeld 3.000 tot 4.000 voertuigen op de verbindingswegen in de dorpskernen.

“Verkeersveiligheid is daarom een absolute prioriteit. Trajectcontroles zijn wetenschappelijk onderbouwd en tegelijk eerlijk. Anders dan bij flitspalen zorgen trajectcontroles voor een gelijkmatige verkeersstroom en een rustiger wegbeeld. Bestuurders remmen niet meer plots af en houden ook na een trajectcontrole een lage snelheid aan.”

De trajectcontroles in de schoolomgevingen worden vanaf eind mei geactiveerd.

Lees meer over