Nieuwe sporthal is nu echt in aantocht, eerste paalfundering werd geslagen

tremelo

De realisatie van een nieuwe sporthal in Baal krijgt nu echt vorm. De eerste paalfundering werd geslagen, meteen de start van de bouw van het Vrijetijdscentrum ’t Zand, een nieuw complex voor sport- en vrijetijdsbeleving.

Via een participatietraject konden inwoners en verenigingen hun mening geven over de plannen voor de ontwikkeling van de site aan 't Zand, naast het sociaal huis in Baal. “De ontwerpplannen van de sporthal komen maximaal tegemoet aan de voorstellen van de verenigingen en houden rekening met de aandachtspunten uit de mobiliteits- en toegankelijkheidstoets”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Het complex biedt, onder andere, plaats aan een grote sportzaal waar binnensporten zoals basketbal, korfbal en zaalvoetbal, door kunnen gaan.

Er komt ook een aparte danszaal en kantoor- en vergaderruimte voor de dienst vrije tijd. Aan de voorgevel wordt nog een hoppinpunt geïntegreerd met een afgesloten en bewaakte fietsenstalling, een luifel als wachtplaats aan de bushalte en een publiek toilet.

Buiten worden nieuwe parkings voorzien en een fietsenstalling. “Om de toegankelijkheid te optimaliseren zullen er in het buitengebied paden aangelegd worden zodat de achterliggende wijken eenvoudig per fiets of te voet bereikbaar zijn.”

Daarnaast komt er ook een zogenaamde wadi, zeg maar een ondiepe kuil die het hemelwater moet opvangen. “Daarnaast worden nog groenbuffers aangelegd om de mogelijke overlast naar omwonenden zoveel mogelijk te minimaliseren.” 

Lees meer over