MGB Begijnendijk krijgt opvolging, gemeenteraadsleden slaan handen in mekaar en richten nieuwe partij op

MGB Begijnendijk (links) en het nieuwe MGB Tremelo

MGB Begijnendijk krijgt opvolging in Tremelo, waar ze ook een afdeling beginnen in het kielzog van de partij. Exact twee jaar voor de verkiezingen verandert er flink wat in het Tremelose politieke landschap. Verschillende gemeenteraadsleden slaan de handen in mekaar en richten een nieuwe partij op. Ze zijn al met zijn dertienen om op de lijst te staan in de herfst van 2024.

“Het is hoog tijd om een nieuwe wind te doen waaien. We vinden het leuk dat we enkele nieuwe namen vonden om op politiek vlak samen met ons hetzelfde pad te bewandelen. Het is een goede mix van nieuwkomers en meer ervaren leden”, zegt lijsttrekker Elynn Van Uffel.

“De plannen hieromtrent ontstonden deze zomer en het werd concreet in september. We willen niet de typische oppositiepartij vormen, hopelijk kunnen we over twee jaar mee aan het beleid bouwen. We willen de dienstverlening dichter bij de mensen brengen, we moeten iedereen, ook bijvoorbeeld de handelaars, bij het beleid betrekken. We zijn voorstander om opnieuw een belbus te organiseren, zodat bijvoorbeeld mensen  naar de dienst geriatrie kunnen vervoerd worden. Ook verkeersveiligheid ligt ons nauw aan het hart. Bij ons project wilden we velen betrekken die zich in het spreekwoordelijke middenveld bevinden en dat lukt ons ook."

Buiten Elynn Van Uffel zijn ook Tremelose politici Johan Van Lier, Tjorven Puype, Guillaume Claes en Diana Van Leemputten, die voordien onderdeel uitmaakten van Open Vld, geboeid door het nieuwe initiatief, net als voorzitter van de cultuurraad Ann Anthonis, verantwoordelijke van Huize De Veuster Jelle Jordens , Peggy Dahlem die bij FOD Financiën werkt, DJ en seksuologe Kirsti Godefridis en Monica De Bruyn, eigenares van een schoonheidssalon in Baal. 

“Ik vind het neutrale gegeven positief, had het van een bepaalde strekking geweest, dan had ik niet toegehapt. Ik was vooral te vinden voor het dorpsgerichte aspect. Ik help graag mensen en dat heb ik gemeenschappelijk met MGB. Ik vind aspecten, zoals kinderopvang en zelfstandigen, zeer belangrijk”, aldus De Bruyn.

De thema’s waarop de nieuwe partij zich wil concentreren naar de verkiezingen toe zijn verkeersveiligheid in en rondom scholen, kwaliteitsvolle dienstverlening naar de burger toe, een gezond financieel beleid en kwaliteitsvolle kinderopvang in Baal én Tremelo.

MGB Tremelo werd geïnspireerd door de buren uit Begijnendijk die al een halve eeuw een gevestigd gegeven zijn in hun gemeente. In de toekomst gaan beide partijen nauw samenwerken en communiceren.

Open Vld trekt wellicht met een andere naam naar de stembus, daarover binnenkort meer informatie.

Lees meer over