Heraanleg kruispunt Baalsebaan en Kruisstraat start begin maart

Tremelo heraanleg kruispunt Baalsebaan
De heraanleg van het kruispunt Baalsebaan en Kruisstraat, ter hoogte van winkelfiliaal ALDI doet de gemoederen in Tremelo beroeren.
 

Schepen van Openbare Werken Nick De Rijck (N-VA) laat het evenwel niet aan zijn hart komen en is tevreden dat in samenwerking met Interleuven opnieuw een speerpunt in het mobiliteitsbeleid kan worden afgevinkt. "De gemeente hield in 2019 een bevraging over de knelpunten in de gemeente en het heraanleggen van moeilijke kruispunten kwam naar voor als een van de belangrijkste speerpunten. Zo werd het kruispunt Grote Bollostraat met de Grootloosestraat ondertussen aangepakt. De geplande werken aan het filiaal van ALDI komen vooral de fietsveiligheid ten goede en zullen een vlottere doorstroom van het verkeer richting Keerbergen verzekeren", klinkt het.

"Door het plaatsen van paaltjes op de Villastraat zullen wagens er vanop het kruispunt niet meer kunnen inrijden. Aan de uitrit van de ALDI, waar het fietspad overgaat op de rijweg komt er een rugdekking voor de fietsers zodat zij richting centrum fietsende in alle veiligheid de rijweg op kunnen rijden zonder te moeten omzien naar het achterliggende verkeer", stelt De Rijck, die persoonlijk nare herinneringen heeft aan deze plek aangezien hij er zelf ooit een fietser zag omverrijden. "Deze werken komen dan ook niets te vroeg", verklaart hij.

Lees meer over