Drie gemeenteraadsleden stappen bijkomend uit partijbestuur Open VLD Tremelo

25 november 2021 | 10u07 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
elynn van uffel
Daags nadat fractieleidster Elynn Van Uffel beslist had afstand te nemen van het lokale partijbestuur van de Tremelose Open VLD, volgen nog drie andere oppositieraadsleden haar voorbeeld. 

Afgelopen maandag nam gemeenteraadslid Elynn Van Uffel de beslissing om te stoppen als bestuurslid van Open VLD Tremelo. “Er waren al geruime tijd interne problemen. Het feit dat het huidig afdelingsbestuur mij op het matje riep in verband met mijn afwezigheid wegens bevallingsverlof na de bevalling van mijn derde dochter was er teveel aan.”, aldus Van Uffel.

Eerst overwoog ze om als onafhankelijke te gaan zetelen. "Maar de steun die ik kreeg van andere raadsleden en vooral van de nationale partij Open VLD deden mij inzien dat dit een brug te ver was", gaat ze verder. "Ik zal dus als raadslid blijven zetelen in de gemeenteraad namens Open VLD en mijn kiezers verder vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Ik ben 100% liberaal en zal mij dan ook nog steeds blijven inzetten voor het liberaal gedachtengoed.”

Naast Elynn van Uffel, hebben intussen ook gemeenteraadsleden Marc Verlinden, Diana Van Leemputten en Joris Heremans ontslag genomen uit het lokale afdelingsbestuur. Ook zij blijven de partij Open VLD trouw en blijven zetelen als blauw gemeenteraadslid.

Open VLD nationaal - het bericht belandde zelfs op het bureau van partijvoorzitter Egbert Lachaert,  benadrukt dat de partij Elynn Van Uffel steunt in haar beslissing om ontslag te nemen uit het lokale bestuur en te blijven zetelen namens de partij in de gemeenteraad. "Uiteraard mag niemand afgerekend worden op de legitieme afwezigheid omwille van bijvoorbeeld bevallingsrust", zo luidt het daar. "Dit is totaal onaanvaardbaar en strookt niet met onze waarden en manier waarop wij aan politiek doen." Er wordt nu bemiddeld om de onderliggende interne problemen op te lossen in de afdeling.

Lees meer over