Discussie over markering fietsstraten in Tremelo blijft oplaaien, nu moeit Sven Nys zich ook

26 mei 2023 | 12u50 | Gepost door redactie
fietsstraat

Gewezen wielercrossheld Sven Nys uit Baal is niet te spreken over de markering die de gemeente Tremelo liet aanbrengen in een fietsstraat. Hij uitte zijn ongenoegen op sociale media. “Ik zou die blauwe schilderingen toch maar wegnemen. Die zijn spekglad bij nat weer en brengen fietsers in gevaar.” De bevoegde schepen snapt het tumult niet. 

Er is al wat tumult geweest over de markering in de fietstraat waar ook een doorlopende rode lijn aanwezig is, veel mensen begrijpen daar het nut niet van. Die moet autobestuurders er permanent op wijzen dat ze zich in een fietsstraat bevinden maar de gewezen profrenner heeft toch zo zijn bedenkingen over het beleid, zo zegt hij op zijn sociale media.

“Nu er overal trajectcontrole is in onze gemeente stel ik voor de wagens op het fietspad te laten rijden want met de fiets langs rechts voorbij steken is nu ook geen zicht he. Parkeerplaatsen in Begijnendijk, Betekom, Werchter en Pijpelheide is ook een meerwaarde. Op die manier kunnen we onze wagen daar achterlaten en huurfietsen inzetten om sneller door onze gemeente te bewegen. En dat is bovendien veel gezonder. Schilder het eerste jaar wel een bord op straat waar we dan juist parkeren zodat er geen verwarring ontstaat. En bij fout parkeren direct boete na 10 sec stilstand van de wagen”, laat hij weten.

Schepen van Verkeer en Mobiliteit  Nick De Rijck ( N-VA) wil niet reageren op de commentaar van Nys maar benadrukt dat de wegmarkeringen voldoet aan de zogenaamde ATG normen die overal in Vlaanderen worden gebruikt.

In Tremelo wordt dergelijke markeringen aangebracht en, zo zegt de schepen, nadien wordt alles gecontroleerd en indien nodig ook gecorrigeerd.”Misschien moeten we wel beter en meer communiceren in de toekomst”, besluit hij.